Ceza Davalarında Yargılama Giderleri Açıklamalı–Notlu–Yorumlu ve Karar Örnekli Hüsnü Aldemir  - Kitap

Ceza Davalarında Yargılama Giderleri

Açıklamalı–Notlu–Yorumlu ve Karar Örnekli

1. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
200
Barkod:
9786257656030
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Hukuk davalarının aksine ceza davalarında yapılması zorunlu harcamalar karşılığında (şüpheli, sanık, müşteki veya katılan gibi) taraflardan herhangi bir para talep edilmez. Cumhuriyet savcısı veya mahkeme hâkimi tarafından (maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla) re'sen yapılmasına karar vermiş olduğu usulü işlemlere ait masraflar Maliye Hazinesi (Devlet) tarafından karşılanır.
Bu şekilde Devlet tarafından karşılanan ve yargılama gideri olarak tanımlanan bu masraflar, ceza yargılaması sonucunda haksız çıkan tarafa yüklenir. Sanık hakkında beraat kararı verilmesi halinde ise (sanığın bizzat kendisinin sebep olduğu harcamalar dışında kalan) harcamalar Maliye Hazinesi üzerinde bırakılır.
Yukarıda açıklanan hususlar ışığında; ceza yargılaması sonucunda verilen hükmün, ayrılmaz bir parçasını oluşturan ve bazı hallerde kişisel hak özelliği de taşıyan yargılama giderleri, yargı içtihatları dikkate alınmak suretiyle incelemeye çalışılmış.
Üç başlık altında yapılan incelemede; ilk önce genel olarak yargılama giderlerinin kapsamı, yargılama giderlerinden sorumluluk ve yargılama giderlerine hükmedilmesi incelenmiş.
Daha sonra yargılama giderlerinden sayılan zorunlu müdafi veya vekil ücretleri ile Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre ödenmesi gereken vekâlet ücreti ile ilgili olarak açıklamalarda bulunulmuş.
Son olarak, 5271 sayılı CMK'nın 250, 251 ve 252 maddelerinde hükme bağlanan seri muhakeme usulü ve basit yargılama usulünde yargılama giderleri inceleme konusu yapılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yargılama Giderlerinin Kapsamı
.
Yargılama Giderlerinden Sorumluluk
.
Yargılama Giderlerine Hükmedilmesi
.
Uzlaştırmacı Ücreti ve Uzlaştırma Gideri
.
AAÜT Uyarınca Takdir Edilen Vekâlet Ücreti
.
Zorunlu Müdafi ve Vekil Ücreti
.
Seri Muhakeme Usulünde Yargılama Gideri
.
Basit Yargılama Usulünde Yargılama Gideri
Kitapla İlgili Kategoriler