İçişleri Bakanlığı'nı İlgilendiren Danıştay Karar Örnekleri – II Adnan Türkdamar, Recep Demir, Erkan Arıkan  - Kitap
İçişleri Bakanlığı'nı İlgilendiren

Danıştay Karar Örnekleri – II

Adnan Türkdamar, (Editör)Recep Demir, (Editör)Erkan Arıkan (Editör)

1. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
677
Barkod:
9786056515828
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
120,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Devlet-toplum ilişkilerinin güven ortamında inşası açısından “adalet” kavramı anahtar bir rol üstlenir. Bu sebeple idari yargı kapsamında Devletin taraf olduğu uyuşmazlıklarda, tarafların hak ve menfaatlerinin dengeli olarak değerlendirilmesi, adil ve hakkaniyete uygun çözümlerin bulunması önemlidir. Bu bağlamda, Danıştay kararları yol gösterici bir nitelik taşımaktadır.
“Adalet mülkün temelidir,” anlayışından hareketle hazırlanan İçişleri Bakanlığını İlgilendiren Danıştay Karar Örnekleri kitabı, sadece İçişleri Bakanlığı mensuplarına değil vatandaşa, kamu kurumlarına ve hukukçulara yönelik önemli bir bilgi kaynağı oluşturmaktadır.
Bakanlığın yayınladığı bu kitap, Danıştay kararlarını ihtiva etmektedir. Bu kararlardan faydalanılarak hazırlanan savunmaların incelenmesi suretiyle Bakanlık çalışanları tarafından; hukuka uygun işlem tesis edilmesi ve sorunlara daha isabetli çözümler sunulması amaçlanmıştır. Vatandaşa hizmet sunma konumunda bulunan Bakanlık mensupları ile Bakanlıktan hizmet talep eden yurttaşların arasındaki uyum ve ahenk, bu tür rehber yayınlarla daha ileri ve daha iyi noktalara ulaşacaktır.