Ceza Yargılamasında Kanun Yolları Açıklamalı – Notlu – Yorumlu – Karar ve Yazışma Örnekli Hüsnü Aldemir  - Kitap

Ceza Yargılamasında Kanun Yolları

Açıklamalı – Notlu – Yorumlu – Karar ve Yazışma Örnekli

1. Baskı, 
Ekim 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
767
Barkod:
9786257467889
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yargılama makamları tarafından verilen kararların kesinleşmesini kriter olarak alan kanun koyucu kanun yollarını da olağan kanun yolları veya olağanüstü kanun yolları adı altında düzenlemiştir. Bu yasal düzenleme ile hükmün kesinleşmesinden önce başvurulan kanun yollarına "olağan kanun yolları"; hükmün kesinleşmesinden sonra başvurulan kanun yollarına ise "olağanüstü kanun yolları" adı verilir.
Kanun yollarına başvurulması halinde, ceza yargılaması bakımından çok önemli sonuçlar ortaya çıkar. Ortaya çıkan bu sonuçlara, "kanun yoluna başvurunun etkileri" denir.
"Ceza Yargılamasında Kanun Yoluna Başvurunun Etkileri" başlıklı bu çalışmanın amacı, öğretide dağınık şekilde inceleme konusu yapılan bu konuyu bir bütün halinde incelemek, bu hususta tartışmalı konulara işaret etmek ve bugüne kadar üzerinde fikir yürütülmeyen konuları gün ışığına çıkarmak suretiyle farkındalık yaratmak ve uygulamaya ışık tutmaktır.
Eser genel olarak kanun yolları, itiraz, istinaf, temyiz, Başsavcının itirazı, kanun yararına bozma, kesin hüküm, yargılamanın yenilenmesi, içtihatların birleştirilmesi, eski hale getirme, süreler ve adli tatil olmak üzere oniki (12) bölüme ayrılarak, ceza yargılamasında kanun yolları konusu geniş kapsamlı bir şekilde incelenmeye çalışılmış.
(Tanıtım Bülteninden)