Adım Adım Toplam Kalite Uygulamaları İsmail Şale  - Kitap
Adım Adım

Toplam Kalite Uygulamaları

1. Baskı, 
Ocak 2001
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23.5
Sayfa:
382
Barkod:
9789753473033
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Özellikle XX. yüzyılın ikinci yarısında ağırlaşan rekabet koşulları, firmaları bir hayatta kalma mücadelesine sürüklemiştir. Toplam Kalite bilinci de, firmaların karmaşık yönetim sorunu yaşadıkları böyle bir dönemde oluşmaya başlamış ve yönetim sistemini düzenleyerek, yönetime uluslararası standartlar getirmiştir.
ISO 9000/1/2/3 ve ISO 14000 kalite belgeleri de bu gelişmelerle birlikte müşteriler için önemli referans kaynakları haline gelmiştir. İsmail Şale, Adım Adım Toplam Kalite Uygulamaları'nda ISO 9000 kalite yönetim sisteminin şartları ve bunların açıklamalarını, her bir şart için gerekli olan prosedürler, formlar, talimatlar ve kalite el kitabı gibi dokümanlar ile destekleyerek incelemiştir. Kitapta kalite çalışmaları konusunda atılması gereken her adım örneklerle güçlendirilmiştir.
Firmalarda toplam kalite ile ilgilenen yöneticiler, bu kitaptaki yöntemleri adım adım uygulayarak, toplam kalite sistemini firmalarında kolaylıkla kurabilir ve istedikleri kalite belgelerini alabilirler.
Adım Adım Toplam Kalite Uygulamaları, yalnızca uygulama aşamalarına dair gerekli her tür bilgiyi vermekle kalmayıp; kaliteyi gelişimi, tanımlamaları, felsefesi ve yönetim biçimleriyle birlikte tartışarak, bu olguya kuramsal bir bakış açısı da kazandıran önemli bir çalışmadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Örneklerle Açıklamalı Prosedürler, Formlar ve Talimatlar
.
Kalite El Kitabı – Neden Kalite?
.
Kalitenin Gelişimi ve Kalite Tanımları
.
ISO 9000 Kalite Güvence Sistemi
.
Kalite Sisteminde Çalışanların Sorumlulukları
.
Kalite Sisteminin Getireceği Kazançlar
.
Takım Çalışması ve Beyin Fırtınası
.
Kalitede İnsan İlişkilerinin Önemi
.
İstatistiksel Karşılaştırmalar
.
Yapılması ve Yapılmaması Gereken 10 Şey
.
ISO 9001: 2000 Yılı Kurul Kararları
.
Kalite ve Kalitesizlik Maliyetleri
.
Kalite Sözlüğü