İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Doktora Tezleri Dizisi Konut ve Çatılı İşyeri Kira Sözleşmelerinin Bildirim Yoluyla Sona Ermesi Aylin Hekim  - Kitap
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Doktora Tezleri Dizisi

Konut ve Çatılı İşyeri Kira Sözleşmelerinin Bildirim Yoluyla Sona Ermesi

1. Baskı, 
Nisan 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
170
Barkod:
9786057622709
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
88,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu eserin konusunu, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 347'nci maddesinde düzenlenen "konut ve çatılı işyeri kira sözleşmelerinin bildirim yoluyla sona ermesi" oluşturur. Uygulamasına çok sık rastlanan ve kira sözleşmelerine ilişkin birçok hukuki sorunun çözümüne kaynaklık eden bu hüküm, eserde, öğretide savunulan görüşler ve mahkeme içtihatlarından yararlanılarak üç bölümde incelenmiştir.
Eserin ilk bölümünde, konut ve çatılı işyeri kira sözleşmelerine özgü hükümlerin uygulama alanı ele alınmıştır. İkinci bölümünde, konut ve çatılı işyeri kira sözleşmesinin belirli süreli veya belirsiz süreli olması ayrımı dikkate alınarak bildirim yoluyla sona ermesi etraflıca incelenmiştir. Eserin üçüncü ve son bölümünde ise fesih bildiriminin hüküm ifade etmesi için aranan şartlar üzerinde durulmuştur. Bu bağlamda TBK m. 348 hükmünde öngörülen yazılı şekil şartı ile TBK m. 349 hükmünde düzenlenen kiralananın aile konutu olması durumu açıklanmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Konut ve Çatılı İşyeri Kiralarına Özgü Hükümlerin Uygulama Alanı
.
Konut ve Çatılı İşyeri Kira Sözleşmelerinin Sona Erme Sebeplerinden Fesih Bildirimi
.
Fesih Bildiriminin Hüküm İfade Etmesi İçin Aranan Şartlar