Türkiyenin Sağlık Hukuku Birikimi Sağlık Hukuku Bibliyografyası Yrd. Doç. Dr. Yahya Deryal  - Kitap
Türkiyenin Sağlık Hukuku Birikimi

Sağlık Hukuku Bibliyografyası

1. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
233
Barkod:
9786051465005
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
195,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, lisans ve yüksek lisans öğrencilerimin araştırma ihtiyacı ve talebini karşılama düşüncesinden doğdu. Aslında, pek çok uzmanlık alanının ilgiyle yöneldiği ve ülkemiz bakımından çok yeni bir konu olarak sağlık hukukunda araştırma yapan herkesin ortak bir ihtiyacı olduğu inancındayım.
Hukuk ve işletme biliminden tıbbın bütün branşlarına ve sağlık bilimlerinin tüm alt dallarına kadar çok farklı ve geniş bir skalada ilgi odağı olmuş bir konuda, ortak dil ve ortak kaynak oluşturmanın güçlüğü de ortadadır. Araştırma metodolojileri ve inceleme yöntemleri birbirinden oldukça farklılaşan bu uzmanlık gruplarının sağlık hukukuna yönelik birikimlerini topluca bir arada görmenin güçlüğü nedeniyle bu güne kadar böyle bir çalışma yapılmamış olsa gerektir.
Ayrıca sevinçle kaydetmeliyim ki, bu alanda yazılanlar ve yapılan yayınlar o kadar hızlı çoğalmaktadır ki, bu tür bir çalışmanın onlara yetişmesi için aylık bülten gibi baskı yapmasına ihtiyaç duyulabilecektir. Her başlangıç gibi bu çalışmanın da ilk olmaktan kaynaklanan eksiklikleri, acemilikleri, ihmalleri olacaktır. (Tanıtım’dan)