Yiyecek ve İçecek Paradoksu Kavramlar  – Süreçler Doç. Dr. Murat Doğdubay, Yrd. Doç. Dr. Gencay Saatcı  - Kitap

Yiyecek ve İçecek Paradoksu

Kavramlar – Süreçler

1. Baskı, 
Ağustos 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
258
Barkod:
9786059440967
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Birey, belirlediği kriterlere dayanarak, bulunduğu noktadan elde ettiklerine baktığında pozitif bir değerlendirme yapabiliyor ise yaşam doyumuna ulaşmış demektir. Bu anlamda bireyin doyumunu salt fiziksel ya da salt sosyal beklentilerle değerlendirmemekte fayda bulunmaktadır. Mükemmel uyum elbette ki ihtiyaçlar piramidinin her basamağında kişinin kendini pozitif puanlayabilmesi ile olabilecektir. Yeme içme eylemi de günümüzde artık yalnız temel ihtiyaçlar kategorisinde ele alınamamaktadır. Yiyecek ve İçecek endüstrisi, bireylerin yaşam döngüsü içerisinde sosyal ve kültürel etkilere olan sahiplik durumunu her geçen gün arttırmaktadır. Yeme içme bu bağlamda incelendiğinde hiyerarşinin yeme içme ihtiyacı ile kendini gerçekleştirme ve güzelliklerden haz alma ihtiyacını pekiştirmektedir. Dolayısıyla, doyumun sağlanması; Yiyecek ve İçeceğin hem endüstriyel hem de toplumsal bazda doğru şekilde anlaşılabilmesiyle mümkün olabilecektir.
Hazırlanılan bu kitapta, yiyecek ve içeceği tanıyarak, irdeleyerek, farklı yönlerden ele alarak doyuma ulaşmayı hedefleyen her girişimci, her işletmeci, her öğrenci, kısacası her birey için farklı bir bakış açısı sunulmaya çalışılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yiyecek ve İçecek Kültürü, Arş. Gör. Nilgün Karaman
.
Yiyecek ve İçecek Sanatı ve Akımları, Nur Neşe Şahin
.
Yiyecek ve İçecek Sisteminin Süreci, Arş. Gör. Gülhan Yalın
.
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, Öğr. Gör. Burçin Sönmez
.
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Arş. Gör. Selin İlsay
.
Yiyecek ve İçecek Pazarlaması, Arş. Gör. Füsun Esenkal