Belgelerle Uygulamalı – Ürünlerin Avrupa Birliğine Giriş Pasaportu CE İşareti Nedir? Nasıl Uygulanır? Hikmet Erbıyık, Prof. Dr. Atila Bağrıaçık, Yrd. Doç. Dr. Suat Yavuz  - Kitap
Belgelerle Uygulamalı – Ürünlerin Avrupa Birliğine Giriş Pasaportu

CE İşareti Nedir? Nasıl Uygulanır?

1. Baskı, 
Haziran 1998
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
295
Barkod:
9789755400259
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
220,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
1999 başı itibariyle uygulamaya geçilecek "Parasal Birlikle dünya devi haline geçecek olan Avrupa Birliğinde halen 21 farklı ürün grubunu kapsamına alan ve bu ürünlerin emniyet, sağlık, çevre ve tüketici haklarını gözeterek üretilmesini güvence altına alan Direktifler ve bunların atıf yaptığı EN standartlarının uygulanması zorunla hale gelmiştir.
Ancak yukarda bahsedilen Direktiflere ve ilgili Standardlara uyabilen ürünlerin taşıyacağı CE işareti AB Topluluğu içinde bir ülkeye giriş için pasaport görevi üstelenecektir.
Türk sanayicisi Avrupa Topluluğu'na yapacağı ihracatta yukarda bahsedilen 21 grup direktifler kapsamına giren ürünlerle ilgili gerekli şartları sağlamak zorunda olduğu gibi, 2001 yılından itibaren de iç piyasada aynı şartları yerine getirmekle yükümlü olacaktır. Bu şartları yerine getiremeyen üretici ne iç piyasaya ne de dış piyasaya ürününü satamayacaktır.
İşte bu gerçekler ışığında bu seride çıkan ilk kitabımızda konu ile ilgili genel hususlar ve önemli bilgiler verilirken, gelecek kitaplarda 21 direktiften bizce önemli olanlar Türk sanayicisinin ihtiyacı olan ürün gruplarını dikkate alacak şekilde hizmetinize sunulmaya çalışılacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tanım, Kurum ve Kavramlar
.
Standart Kurumları
.
TSE–Türk Standartları Enstitüsü
.
Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN)
.
Cenelec Nedir?
.
TSE, CEN ve CENELECE İlişkileri
.
Kendi Kendine Belgelendirme
.
Direktifler
.
Onaylanmış Kuruluşlar ve Belgelendirme
.
CE İşaretlemesi Anlamı ve Formatı
.
Ürün Sorumluluğu
.
Belgelendirme Yolları
.
Teknik Dosya