Endüstri Mühendisliğine Giriş Prof. Dr. Ercan Öztemel  - Kitap

Endüstri Mühendisliğine Giriş

4. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
440
Barkod:
9789756797891
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın amacı, "Endüstri Mühendisliği" kapsamına giren konulara ait temel bilgileri vermektir. Dolayısıyla bu kitabımızda bir Endüstri Mühendisinin temelde sahip olması gereken bilgiler ele alınmıştır. Herbirisi kendi alanında ülkemizin en uzman, en çok bilinen, saygın kişiliğe sahip hocalarımız tarafından yazılan bilgilerin çok iyi öğrenilmesi başarılı bir mühendislik için çok önemlidir. Endüstri mühendislerinin daha işin başında bu kitabı kendilerini yönlendirici bir güç olarak görmeleri ve okumaları gerekir. Aslında böylesi bir eserin içerdiği konular tüm mühendislik disiplinlerini yakından ilgilendirmektedir; her mühendis veya mühendislik öğrencileri böylesi bir eseri okumalıdır.
Endüstri Mühendisliği sürekli kendisini yenileyen, güncel gelişmeler ile barışık ve sürekli yeni çözüm yöntemleri ve metodolojileri geliştiren bir bilim dalıdır. Endüstri Mühendisliğinin önemli özelliklerinden birisi çok–disiplinli bir meslek olmasıdır. Sistem yaklaşımı gerektiren her konuda bilgi ve deneyimleri ile yarar üretebilirler. Özelleşmiş alanlar yerine sistem analizi ve tasarımı, modelleme, problem çözme ve iyileştirme felsefelerine odaklanmaları kaçınılmazdır.
Bu kitap okuyana problem çözme, olaylara yaklaşabilme, geliştirme ve iyileştirmeyi tetikleyen unsurları kavrayabilme yeteneği kazandıracaktır. Sorunlara yaklaşabilme duygusu, her sorununun çözümünü arayabilme cesareti kazandırması yoluyla bu kitap, Endüstri Mühendislerinin kendilerine öz güven duygusunu kazandırmalarına da destek sağlayacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Endüstri Mühendisliğine Genel Bir Bakış
.
Bilgi Yönetimi
.
Rekabet, Strateji ve Verimlilik
.
Temel İstatislik ve Tahmin Teknikleri
.
Üretim Sistemleri ve Tesis Planlama
.
İş Etüdü
.
Kalite Mühendisliği