Devletin Mirasçılığı Süleyman Sapanoğlu  - Kitap

Devletin Mirasçılığı

1. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
284
Barkod:
9786258038705
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
297,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap, Devletin yasal ve atanmış mirasçılığına ilişkindir. Devletin mirasçılığının anlaşılması bakımından, mirasçı bırakmaksızın ölen kimsenin mirasının Devlete intikali dört bölüm halinde hazırlanmıştır Birinci bölüm, " Miras hukukunun konusu ve temel kavramlar", ikinci bölüm, "Devletin mirasçılığı", üçüncü bölüm, "Türkiye'de ölen yabancıların mirası" ve dördüncü bölümde de, "Miras sebebiyle Devlete intikal eden taşınmazların zilyetlikle kazanma yasağı". Ayrıca bu bölümler, kendi içlerinden konu başlıkları dikkate alınarak ayrımlara tabi tutulmuşlardır.
Doktrinde ileri sürülen fikirlere ve uygulamayı yön veren YİBK, HGK ve Yargıtay Özel Daire kararları, kitabın hacımı göz önünde tutularak, işlenen konuların altına işlenmiş, ortak bilgiler ilgili bölümlere yollama yapılmak suretiyle okuyucuya kolaylık ve incelemede birlik sağlanmaya çalışılmıştır.
Devletin mirasçılığı, miras hukukunun en az işlenmiş sınırlı olan bir bölümüdür. Bu nedenle çalışma, ortaya çıkan tüm sorunları ve çözüm yollarını karşılamayabilir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Miras Hukukunun Temel Kavramları
.
Devletin Mirasçılığı
.
Miras Bırakmadan Türkiye'de Ölen Yabancıların Mirası
.
Miras Sebebiyle Devlete Geçen Taşınmazların Zilyetlikle Kazanılma Yasağı
Kitapla İlgili Kategoriler