Fikri Mülkiyet Hukuku Prof. Dr. Savaş Bozbel  - Kitap

Fikri Mülkiyet Hukuku

1. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
843
Barkod:
9786051522708
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Fikri mülkiyet hukuku, AB ile Gümrük Birliği ve tam üyelik müzakereleri sürecinde Türkiye'de ciddi mesafe kat etmiş, bu hukuk dalının uygulamadaki gittikçe artan önemi, ona olan ilgiyi de artırmıştır. Bu çalışma, fikri mülkiyet hukuku başlığı altında, fikir ve sanat eserleri, marka, endüstriyel tasarımlar, patent ve faydalı model ile coğrafi işaretler hukukunu ele almaktadır.
Lisans ve lisansüstü öğrencileri yanında uygulamacılara da faydalı olacağını umulan bu çalışmanın temelini, yazarın değişik üniversitelerde vermiş olduğu lisans, yüksek lisans ve doktora ders notları oluşturmaktadır. Bu ders notları, zamanla eklenen konu ve başlıklarla kapsanmış bir başvuru kitabına dönüşmüştür.
Kitap, teori ağırlıklı olmayıp, yıllar içerisinde bu alanda yazarın vermiş olduğu hukuki mütalaa ve bilirkişi raporlarındaki sorunlar ve hukuki değerlendirmelerle, uygulama ile iç içe bir çalışmaya dönüşmüştür. Eserin uygulama ile olan bağını güçlendirmek için güncel yargı kararlarına mümkün olduğunca yer verilmeye çalışılmış; konuların daha iyi anlaşılır olması için görsel unsurlarla çalışma desteklenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Fikri Mülkiyet Hukukunun Temel İlkeleri ve Yapısı
.
Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku
.
Marka Hukuku
.
Endüstriyel Tasarımlar Hukuku
.
Patent ve Faydalı Model Hukuku
.
Coğrafi İşaretler