Sigorta İşlemleri Muhasebesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Tekşen, Yrd. Doç. Dr. Serdar Atay  - Kitap
2. Baskı, 
Mart 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
104
Barkod:
9789754647167
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sigorta Sektörü, ekonomik gelişmelere paralel olarak gelişip yaygınlaşan bir sektör olduğundan, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde önemli bir örgüt olarak kabul edilmektedir. Gelişmiş ülkelerde büyük bir iş hacmine sahip olan sigorta sektörünün fon yaratması oldukça yüksek olup, sigortacılığa olan talep elastikiyetinin yüksek olması ve önemli ölçüde fonların bu sektöre kayması, dikkatleri sigorta sektörü üzerine çekmiştir.
Gelişmekte olan ülkelerin hizmet sektörleri içinde sigortacılık sektörü, en dinamik sektörlerden biridir. Ülkemizde de sigorta sektörü, sigorta sektörünün ihtiyaç duyduğu sigorta mevzuatının hukuki alt yapısındaki eksiklikler, sigorta bilincinin yeterince yerleşememesi ve toplumun sosyoekonomik yapısının sektörü desteklemeyecek durumda olmasından dolayı henüz yeterince gelişememiştir.
Sigortanın temel işlevi; rizikoyu bölerek, zararı paylaşmak, bir başka anlamda ekonomide riski azaltmaktır. Sigortacıların ise, bu risklere karşılık ödeyecekleri tazminatları en kısa zamanda yerine getirip müşterilerini daha çok tatmin edebilmeleri için iyi bir sigorta muhasebesine ihtiyaçları olmaktadır. Sigorta işlemlerinin muhasebe ilkeleri doğrultusunda incelenmesi ve denetlenmesi günümüzde çok önem taşımaktadır. Ancak özellikle sigorta işletmeciliğinin konularında yetersiz kalınması sektörü özlediği yere getirememektedir.
Sigorta Muhasebesi, ülkelerin ekonomik değerlerindeki değişimleri yasal, sosyal ve ticari yönden değerlendirmesine olanak vererek, faaliyetlerdeki değişimleri ya da giriş ve çıkışları tedarik ve satış pazarlarında lokalleştirilmektedir. Üç bölümden oluşan bu çalışmanın amacı; sigortacılık faaliyetiyle uğraşan kişi, kurum ve kuruluşların hizmetlerini daha verimli yapabilmeleri için ihtiyaç duyacakları Sigorta Muhasebesi hakkında bilgi vermektir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sigorta Kavramı
.
Muhasebe Kavramı
.
Sigorta İşlemlerinde Muhasebe