WINCC Flexible ile Operatör Panel (WINCC ile Scada Proglamlama) Yavuz Eminoğlu  - Kitap

WINCC Flexible ile Operatör Panel

(WINCC ile Scada Proglamlama)

1. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
266
Barkod:
9789755115498
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta anlatmaya çalıştığımız konuları kısaca özetlersek; SCADA, bir işletmeye, bir tesise veya bir prosese ait tüm bileşenlerle, yardımcı işletmelerin kontrol ve planlamasını otomatik olarak kontrol ederek gözlemlerini yapabilir. Aynı şekilde operatör panellerde bir proses veya makineye ait bileşenlerin kontrol ve izlemesini gerçekleştirebilir. Scada ve operatör paneller anlık veri ve alarmları kaydederek, geçmişteki verileri, meydana gelen olayları da tarih ve saati ile beraber izleyebilmemizi de sağlayan geniş kapsamlı bir sistemlerdir.
Otomasyon sistemleri hangi yöntemle (PLC, DCS v.b) kumanda ve kontrol edilirse edilsin, bir ekran üzerinden takip ve kumandasını sağlayarak verilerin kayıt altına alındığı operatör panel ve scada sistemleri günümüzde çok yoğun olarak kullanılmaktadır. Enerji, doğal gaz, içme ve atık su sistemlerinin ekrandan takibi ve kumanda edilmesi işlemlerinde de scada sistemleri olmazsa olmazlardan biridir.
Özellikle bilgisayar ve internet teknolojisindeki gelişmelerin birebir takip edildiği bu alan çok hızlı gelişmekte, daha kolay programlanabilmekte ve fiyatları ucuzlamaktadır. Bu nedenle çok basit kumanda sistemleri dahi artık günümüzde panel veya scada ile kontrol edilmektedir.