Uygulamalı Ceza Hukuku Cilt: 2 Ceza Muhakemesi Hukuku Prof. Dr. Yener Ünver, Prof. Dr. Kayıhan İçel  - Kitap
Uygulamalı

Ceza Hukuku Cilt: 2

Ceza Muhakemesi Hukuku

5. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
486
Barkod:
9786053333319
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
279,50
İndirimli (%10):
251,55
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uygulamalı Ceza Hukuku kitabının 2. cildinin basısının tükenmesi ve ceza muhakemesi hukuku alanındaki sıklıkla mevzuat değişikliği ile başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere, yüksek mahkemelerin yeni kararları dolayısıyla, yenilenmesi ihtiyacı doğmuş.
Bu baskıda yeni yargı kararlarına yer verilmiş, geçerliliği kalmayan eski içtihatlar kitaptan çıkarılmış, eski kurgusal olaylar yeni CMK ve yan mevzuata uyumlu hale getirilmiş ve daha da önemlisi hukuk fakültesi öğrencilerinin pratik çalışma ve sınava hazırlanmalarına yardımcı olmak üzere çok sayıda kurgusal vaka örneği sorulara yer verilmiş. Bu yeni pratik çalışma materyali hazırlanırken hem yıllık hem de sömestr usulüne göre eğitim veren kurumların öğrencilerinin, sömestrlerdeki konular paralelinde kurgusal olay oluşturulmasına dikkat edilmiş.
Ayrıca, bu basıda da, birkaç örnek çözümlü vaka ile kitabın 'giriş' kısmında pratik çalışmalarda dikkat edilecek hususlara ilişkin açıklamalar dışında, öğrencilerin analiz yeteneklerini geliştirmeye ve teorik bilgilerini bizzat vakalara uygulamayı öğrenmelerine katkı sağlamak için, öğrenciyi test ve/veya ezbere eğitimden uzaklaştıracak, hukukçu gibi düşünerek vaka analiz yetilerini geliştirip desteklemek amacıyla, bilinçli olarak, çok farklı ve ilgili hukuk branşı kapsamındaki konularla ilgili çözümsüz vaka örneklerine yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Pratik Çalışma Gereçleri
.
Senaryolara Dayalı Problemler ve Çözümleri
.
Yeni Yargıtay Kararları ve Karar Analizi Örnekleri
Kitapla İlgili Kategoriler