Ceza Yargılamasında  İstinaf ve Temyiz Necati Meran  - Kitap
Ceza Yargılamasında

İstinaf ve Temyiz

1. Baskı, 
Temmuz 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
447
Barkod:
9786051469577
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta, 01. 06. 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5271 sayılı CMK'nın istinaf ve temyizle ilgili maddelerinin değerlendirmesi öğretiden de yararlanılmak suretiyle yapılmış, Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve Dairelerinin ceza yargılaması ile ilgili kararları yol gösterici olmaları nedeniyle bazen öz, bazen de bütünüyle kitaba yerleştirilmiştir.
İstinaf uygulaması henüz başlamamış olduğundan istinafa ilişkin kroki ile uygulamaya yön verilmeye ve bu mahkemelerde işlemesi gereken sistem akışının kolayca anlaşılmasına çalışılmıştır.
Kitapta, temyizin hangi mahkeme kararlarını kapsadığı, temyiz isteminde hangi şekil koşullarına dikkat edilmesi gerektiği ve incelemenin hangi hususlarla sınırlı olarak yapılabileceğine ilişkin açıklamalar yer almıştır.
Her ne kadar ana başlık olarak kitabın adı, istinaf ve temyize vurgu yapmakta ise de, bu kanun yollarının uygulanması sırasında başvurulabilecek diğer kanun yolları da ele alınmaktadır. Kanun yollarına başvuru hakkı olanlar ile kanun yolu yanılgısı hallerinde izlenecek usul ve itiraz, kanun yararına bozma, Yargıtay C. Başsavcılığının itirazı gibi diğer kanun yollarının uygulama koşulları ve usulleri incelenmiş, bu sırada uygulama ile öğretinin yaklaşımları da esas alınmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kanun Yolları
.
Olağan Kanun Yolları
.
İstinaf
.
Temyiz
.
Olağanüstü Kanun Yolları
.
Kanun Yararına Bozma