Yemeklik Yağ Teknolojisi Prof. Dr. Fikri Başoğlu  - Kitap

Yemeklik Yağ Teknolojisi

6. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
385
Barkod:
9786052470145
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Yemeklik Yağ Teknolojisi" adlı bu yapıt, özellikle üniversitelerin Gıda Mühendisliği eğitimi, Meslek Yüksekokullarında Gıda Teknolojisi eğitimi alan öğrenciler ile yağ sanayinde çalışan konu ile ilgili veya bu mesleğe sonradan girip bilgilenmek isteyenler için hazırlanmış.
Burada konuların işlenişinde, benzeri kitaplardan farklı bir yol izlenmiş; öncelikle yağın bitkisel ve hayvansal hücrelerde sentezi, depolanması, sindirimi ve yağların enerjiye dönüşme mekanizması anlatılmış. Daha sonra kısaca yağ kimyasına değinilmiş; çeşitli yağlı tohum ve meyvelerden yağ eldesi, margarin üretim teknolojisi, yağların bozulması ve önleme çareleri ve sıvı yağların katı hale getirilmesi (=yağ modifikasyon yöntemleri) ile sonlandırılmış.
Özellikle bu kitapta, yağ teknolojileri bölümünde, teorilerden, formüllerden ziyade bölgemizde uygulanan, pratikte kullanılan işlemlere ve değerlere yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hücrede Yağ Asitlerinin Oluşumu
.
Gliserin Biyosentezi
.
Trigliserit Biyosentezi
.
Yağ Metabolizması
.
Beslenmede Yemeklik Yağların Önemi
.
Katı ve Sıvı Yağların Parçalanması
.
Yağların Kimyasal Yapısı
.
Ticari Öneme Sahip Yağlar
.
Yağlı Tohum– Meyve Ticareti Ve Borsa Kriterleri
.
Yağlı Tohumların Depolanması
.
Ham Yağ Elde Etme Yöntemleri
.
Ham Yağın Rafinasyonu
.
Çeşitli Yağların Üretim Teknolojisi
.
Margarin Üretim Teknolojisi
.
Yağların Bozulması Ve Önleme Çareleri
.
Sıvı Yağların Katı Hale Getirilmesi