Fikri Haklarda Sözleşmeden Cayma Dr. Başak Bak  - Kitap

Fikri Haklarda Sözleşmeden Cayma

1. Baskı, 
Ekim 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
255
Barkod:
9786053130246
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
280,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Eser sahibinin cayma hakkı; cayma hakkının koşulları, cayma hakkına karşı başvurulabilecek imkânlar, cayma hakkından önceden vazgeçmeye ve cayma hakkının sınırlandırılmasına ilişkin yasaklar olmak üzere FSEK md. 58'de oldukça ayrıntılı bir biçimde düzenlenmiştir. Cayma hakkına ilişkin incelenebilecek diğer hususlar ise özellikle Alman hukuk doktrini tarafından tartışılmış olup; bu hususta Türk hukukunda ayrıntılı bir inceleme yer almamaktadır.
Bu çerçevede, çalışmanın konusunu oluşturan ve FSEK md. 58'de yer alan cayma hakkı, Alman hukukunda kullanmama nedeniyle cayma hakkının düzenlendiği UrhG § 41 ile karşılaştırmalı olarak incelenmektedir. Bunun yanı sıra, Alman hukukunda tartışılmış ve cayma hakkına ilişkin akla gelebilecek birçok nokta, mümkün olduğunca çalışma kapsamına alınmaya çalışılmıştır.
Çalışmada Alman hukukunun referans noktası olarak alınmasının sebebi, Türk fikri mülkiyet hukukunun Alman fikri mülkiyet hukuku etkisinde bir hukuk dalı olmasıdır. Ancak özellikle cayma hakkı bakımından, Alman hukuku dışındaki hukuk sistemleri de çalışmada karşılaştırmalı bir biçimde incelenmektedir.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Cayma Kavramı, Cayma Hakkının Hukuki Niteliği ve Benzer Kavramlardan Ayırt Edilmesi
.
Cayma Hakkının Tarihi Gelişimi ve Karşılaştırmalı Hukuki Durumu
.
Cayma Hakkının Koşulları ve Kullanılması
.
Cayma Hakkının Hüküm ve Sonuçları ve 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanununda Düzenlenen Cayma Hakkı