Türk Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Açısından Müzik Eserleri Prof. Dr. Gürsel Öngören  - Kitap
Türk Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Açısından

Müzik Eserleri

1. Baskı, 
Ekim 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
468
Barkod:
9789750164613
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Müzik üretimi ve sunumu, uzun ve yorucu bir süreç sonucunda gerçekleşmektedir. Bu süreçte şarkıcılar, yorumcular ön planda yer alsa da her şarkı ve yorumcusunun ardında bir dizi çalışan ve bir sektör bulunmaktadır. Bu sektörde, bir kısım kişiler emeklerini, bir kısmı paralarını, bir kısmı da uykusuz gecelerdeki yaratıcılıklarını ortaya koymaktadır.
Besteciler, söz yazarları, aranjörler, şarkıcılar, yorumcular, menajerler, müzik yapımcıları, müzik prodüktörleri, stüdyo çalışanları, enstrüman çalanlar, küp yönetmenleri, bar, diskotek, radyo ve TV diskjokeyleri, meslek birliği yöneticileri gibi birçok kişiden oluşan bir topluluktur bu sektör çalışanları.
Bu kitapta, bu kişilerin hakları anlatılmaktadır. Bu
haklar; kimi zaman şarkıcının müzik şirketine karşı, bestecinin aranjöre karşı, müzik yapımcısının radyo– TV yayıncısına karşı, klip senaryosu yazanın klip yönetmenine karşı, söz yazarının müzik meslek birliğine karşı bir anlaşmazlığa düşmesi ile gündeme gelmektedir.
Müzik sektöründeki kişilerin arasındaki anlaşmazlıklarda; nasıl bir yol izlenerek zararın giderileceği ya da zarar meydana gelmeden önce mahkemenin tedbir kararıyla bunun nasıl engelleneceği veya zarar verenin nasıl cezalandırılacağı gibi sorulara, yaklaşık 130 mahkeme kararı ve örnek olay eşliğinde, bu kitapta yanıt bulacağınıza inanıyoruz.