Temel Gıda Analizleri Prof. Dr. Vildan Uylaşer, Prof. Dr. Fikri Başoğlu  - Kitap
4. Baskı, 
Eylül 2025
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
134
Barkod:
9786052475584
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
315,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Gıda analiz yöntemlerinin bir araya getirildiği bu kitap, üniversitelerimizin Gıda Mühendisliği veya Gıda Teknolojisi bölümlerinde eğitim gören öğrencilere, gıda sektörünün özel ve kamu kurumlarında görev alan kişilere yararlı olması düşüncesi ile hazırlanmıştır.
Kitapta yer alan analiz yöntemlerinin kolay ulaşılabilir olmasına ve anlaşılabilir bir dilde ifade edilmesine özen gösterilmiştir.
Kitabın İçindekileri
Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama 
Gıdalarda Nem ve Kuru Madde Tayini 
Kül Tayini 
pH ve Toplam Asit Tayini 
Özgül Ağırlık Tayini 
Yoğunluk Tayini 
Protein Tayini 
Tuz Tayini 
Şeker Tayini 
Askorbik Asit 
Koruyucu Madde 
CO2 Tayini 
Sularda Sertlik Tayini 
Antioksidan Aktivite Tayini 
Toplam Fenolik Bileşiklerin Tayini 
Siyah Leke 
Böcek Tayini 
Yağ Tayini 
Yağlarda Kırılma İndisi Tayini – Yağlarda Serbest Yağ Asitleri Tayini – Yağlarda İyot Sayısı Tayini 
Yağlarda Peroksit Tayini – Yağlarda Sabunlaşma Sayısı Tayini 
Sabun Deneyi 
Yağlarda Kayma Noktası Tayini – Kreis Testi 
Gıdalarda Renk Tayini 
Sütte Asitlik Tayini 
Sütte Yağ Tayini 
Etlerde Kokuşma TAyini 
Hidrosimetil Furfural Tayini 
Meyve Sularında Koruyucu Madde Aranması 
Nitrat Tayini 
Buğdayda Hektolitre Ağırlığı Tayini 
Gluten (Öz) Miktarı Tayin