Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi Çerçevesinde Çocuğun İhmal ve İstismardan Korunma Hakkı Elif Kösesoy  - Kitap
Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi Çerçevesinde

Çocuğun İhmal ve İstismardan Korunma Hakkı

1. Baskı, 
Ağustos 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
306
Barkod:
9786257899215
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
145,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çocuğun eksik bir birey, çocukluğun ise tehlike olarak görüldüğü çağdan çocuk haklarının tartışıldığı bir çağa geçiş oldukça sancılı olmuştur. Tarihin her döneminde kötü muamelelerin odağında yer alan çocukların, çocuk hakları yönünden en büyük kazanımı ise ihmal ve istismardan korunma haklarının uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmasıdır. Hiç şüphesiz bu sözleşmelerden çocuklara özgü olarak hazırlanan ve çocukları hak temelli koruma anlayışının yansıması olan sözleşme, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesidir. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuğun ihmal ve istismardan korunmasında taraf devletleri yükümlü tutmaktadır.
Bu çalışmada, söz konusu yükümlülüklerin içeriğini belirlemenin yanı sıra, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin küresel ve sosyolojik olgular şeklinde nitelendirilen ihmale ve istismara karşı özel olarak korunması gereken çocukları korumada neler vadettiğini tespit etmek amaçlanmış. Bu amaçlar doğrultusunda hazırlanan çalışma salt bir hukuk kitabı olmaktan öte, çocuk hakları meselesini felsefi-tarihsel perspektifle hukuki analizi birleştirmeyi hedefleyen bir yaklaşımla ele almış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çocuk ve Çocukluk Kavramlarına Dair Kuramsal Çerçeve
.
Çocuk Haklarının Tarihi Gelişimi ve Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi
.
Çocuğun İhmal ve İstismardan Korunma Hakkının Çocuk Hakları Sözleşmesinde Düzenlenişi