NVivo İle Nitel Veri Analizi Pat Bazeley, Kristi Jackson  - Kitap

NVivo İle Nitel Veri Analizi

1. Baskı, 
Haziran 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x25
Sayfa:
318
Barkod:
9786051700373
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yaklaşık otuz yılı aşkın bir süredir kullanılmakta olan nitel veri analizi yazılımlarından biri NVivo'dur. NVivo dünyanın her yerinden araştırmacıların halihazırda kullanmakta olduğu ve birçoğunun ise öğrenmek istediği oldukça işlevsel bir programdır. NVivo yazılımı toplanan verilerin düzenlenmesi, verilerin kodlanması, katılımcıların cevaplarının karşılaştırılması, metin üzerinde çeşitli sorgulamaların yapılması konusunda araştırmacılara yardımcı olmaktadır.
On iki bölümden oluşan bu kitap, Nvivo yazılımının kullanımını adım adım anlatmakta ve verilerin hazırlanmasından kodlamaya ve sorgulamalara kadar çeşitli konularda zengin örnekler ve ekran görüntüleri sunmaktadır. Verilen örneklerde "Çevresel Değişim Projesi" adlı gerçek bir projeden elde edilen veriler kullanılmıştır. Bu örnek projeye ait dosyalar yazılım ile birlikte verilmekte olup kitabın çeşitli yerlerinde bu projeye ve projenin unsurlarına göndermelerde bulunulmaktadır.
Kitabı okurken örnek projeyi inceleyebilir ve anlatılanları proje üzerinde adım adım izleyebilirsiniz. Çalışmanın sizin nitel analize yönelik bilgi ve becerilerinizi özellikle de NVivo kullanma konusundaki yetkinliğinizi artıracağı düşünülmektedir. Bu kitap NVivo yazılımının kullanımını göstermekle kalmayıp, aynı zamanda nitel araştırmalara yönelik bilginizi artırmanıza da yardımcı olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Nitel Programlama ve NVivo
.
NVivo Veri Tabanı Oluşturma
.
Kodlamanın Temelleri
.
Vakalar, Sınıflandırmalar ve Karşılaştırmalar
.
NVivo Projenize Kaynak Materyalleri Ekleme
.
Veri Kümeleri ve Karma Yöntemler
.
Veriyi Görselleştirmeye Yönelik Araçlar ve Stratejiler
.
İleri Analiz İçin Kodlama ve Sorgulamaları Kullanma
.
NVivo ile Takım Çalışması