İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu Kuruluşu, Yapısı, Misyonu ve Vizyonu Dr. Ergin Ergül  - Kitap
İslam İşbirliği Teşkilatı

Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu

Kuruluşu, Yapısı, Misyonu ve Vizyonu

1. Baskı, 
Mayıs 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
128
Barkod:
9786051464022
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
2011 yılında faaliyete geçen İslam İşbirliği Teşkilatı (ÜT) Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu (BDİHK), uluslararası alanda en yeni insan hakları mekanizmasıdır. BDİHK İslam Dünyasında, alanında ilk kuruluş olarak, uluslararası insan hakları kamuoyunda oldukça olumlu karşılanmıştır. Kuruluşundan bu yana geçen kısa zaman diliminde, uluslararası araştırmacılar tarafından hakkında çok sayıda rapor ve makalelerin kaleme alınması da bu durumun bir göstergesidir.
Ağır insan hakları sorunları ile boğuşan BM den sonra dünyanın en geniş uluslararası teşkilatı ÜT üyesi ülkelerin halkları ve dünyanın çeşitli yörelerinde sistematik insan hakları ihlalleri ile karşı karşıya olan Müslüman azınlıklar açısından BDİHK bir ümit ışığı olarak ortaya çıkmıştır.
Ülkemiz kamuoyunun ve insan hakları alanında faaliyet gösterenler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının, Türkiye'nin faaliyetlerinde aktif şekilde yer aldığı İİT'nin bu temel organını yakından tanıması, çalışmalarına katkı vermesi ve uluslararası alandaki benzerleri gibi tam bir insan hakları koruma mekanizması haline gelmesi için desteklemesi önem taşımaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İslam İşbirliği Teşkilatı ve İnsan Hakları
.
Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu
.
Komisyon İçin Bir İlham Kaynağı Olarak Mevlana'nın Bütüncül İnsan Hakları Anlayışı
.
İslam Dünyasının İnsan Hakları Sorunu ve Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonunun Misyonu
.
BDİHK Temel Belgeleri