SSK ve Bağkur Kanunu ile Karşılaştırmalı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Şerhi (2 Cilt) Resul Aslanköylü  - Kitap
SSK ve Bağkur Kanunu ile Karşılaştırmalı

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Şerhi

(2 Cilt)

3. Baskı, 
Temmuz 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
2710
Barkod:
9786051682105
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
SSK., Bağ-Kur K., 2925 ve 2926 sayılı Kanunlar ile 5510 sayılı Kanun ayrı ayrı karşılaştırılmıştır. Kısmen de Emekli Sandığı Kanunu ile karşılaştırma yapılmıştır. Emekli Sandığı Kanunu karşılaştırılırken detaylara girilmemiştir. Nedeni ise Emekli Sandığı Kanununu Yargıtay ımızın uygulamamış olmasıdır. Bu kanunun uygulanmasından doğan davalara ilişkin kararların temyizen inceleme yeri Danıştay idi. Bu kitap da 5510 sayılı Kanunun maddeleri bir kere açıklanmıştır.
5510 sayılı Kanuna, ağırlıklı olarak SSK' nun dan olmak üzere yürürlükten kaldırılan diğer sosyal güvenlik kanunlarından nakiller yapılmış ise de yepyeni hükümler de getirilmiştir. Önemle belirtmek gerekirse 5510 sayılı Kanunun daha iyi anlaşılması için yürürlükten kaldırılan sosyal güvenlik yasalarının mutlaka bilinmesi gerekir. Esasen 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra da yeri geldikçe eski mevzuatın uygulanmasına bir süre daha devam edilmiştir.
Ayrıca gerek 5510 sayılı Kanunda gerekse yürürlükten kaldırılan yasalarda gerçekleştirilen son değişiklikler dahi mukayeseli olarak açıklanmaya çalışılmış.
(Önsöz'den)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sosyal Sigorta Hükümleri
.
Genel Sağlık Sigortası Hükümleri
.
Primlere İlişkin Hükümler
.
Ortak ve Çeşitli Hükümler
.
İdari Para Cezaları ve Fesih Hükümleri
.
Yürürlükten Kaldırılan, Değiştirilen Son ve Geçici Hükümler