2. Bölüm PROSES YAKLAŞIMI 
 
27
3. Bölüm GENEL MADDELER 
 
37
3.3 TERİMLER VE TARİFLER 
 
41
4. Bölüm KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 
 
43
4.2 DOKÜMANTASYON ŞARTLARI 
 
48
4.2.2 Kalite El Kitabı 
 
54
4.2.3 Dokümanların Kontrolü 
 
56
4.2.4 Kayıtların Kontrolü 
 
60
5. Bölüm YÖNETİM SORUMLULUĞU 
 
63
5.1 YÖNETİMİN TAAHHÜDÜ 
 
65
5.4.1 Kalite Hedefleri 
 
73
5.4.2 Kalite Yönetim Sisteminin Planlanması 
 
77
5.5 SORUMLULUK, YETKİ VE İLETİŞİM 
 
80
5.5.1 Sorumluluk ve Yetki 
 
80
5.5.2 Yönetim Temsilcisi 
 
81
5.6 YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ 
 
85
5.6.2 Gözden Geçirme Girdisi 
 
88
5.6.3 Gözden Geçirme Çıktısı 
 
91
6. Bölüm KAYNAK YÖNETİMİ 
 
93
6.1 KAYNAKLARIN SAĞLANMASI 
 
9 3
6.2.2 Yeterlilik, Farkında Olma (Bilinç), Eğitim 
 
99
7.1 ÜRÜN GERÇEKLEŞTİRME PLANLANMASI 
 
107
7.2 MÜŞTERİ İLE İLGİ PROSESLER 
 
113
7.2.1 Ürüne Bağlı Şartların Belirlenmesi 
 
113
7.2.2 Ürüne Bağlı Şartların Gözden Geçirilmesi 
 
116
7.2.3 Müşteri ile İletişim 
 
119
7.3 TASARIM VE GELİŞTİRME 
 
121
7.3.1 Tasarım ve Geliştirme Planlanması 
 
121
7.3.2 Tasarım ve Geliştirme Girdileri 
 
125
7.3.3 Tasarım ve Geliştirme Çıktıları 
 
127
7.3.4 Tasarım ve Geliştirmenin Gözden Geçirilmesi 
 
130
7.3.5 Tasarım ve Geliştirme Doğrulaması 
 
133
7.3.6 Tasarım ve Geliştirmenin Geçerli Kılınması (Geçerliliği) 
 
136
7.3.7 Tasarım ve Geliştirme Değişikliklerinin Kontrolü 
 
139
7.4.1 Satın Alma Projesi 
 
141
7.4.2 Satın Alma Bilgisi 
 
145
7.4.3 Satın Alınan Ürünün Doğrulanması 
 
151
7.5.1 Üretim ve Hizmet Sağlamanın Kontrolü 
 
151
7.5.2 Üretim ve Hizmet Sağlaması İçin Proseslerin Geçerliliği 
 
155
7.5.3 Tanımlama ve İzlenebilirlik 
 
159
7.5.4 Müşteri Malı (Varlığı) 
 
161
7.5.5 Ürünün Korunması 
 
163
7.6. İZLEME VE ÖLÇME CİHAZLARININ KONTROLÜ 
 
173
8.2.1 Müşteri Memnuniyeti 
 
175
8.2.3 Proseslerin İzlenmesi ve Ölçülmesi 
 
185
8.2.4 Ürünün İzlenmesi ve Ölçülmesi 
 
189
8.3 UYGUN OLMAYAN ÜRÜNÜN KONTROLÜ 
 
194
8.5.1 Sürekli İyileştirme 
 
204
8.5.2 Düzeltici Faaliyet 
 
207
8.5.3 Önleyici Faaliyetler 
 
211
EK-A: KALİTE EL KİTABI 
 
217
EK-B: KALİTE PROSEDÜRLERİ 
 
247
EK-C: KALİTE DOKÜMANLARI 
 
345