ISO 9001 : 2000 Kalite Yönetim Sistemi Dr. Türker Baş, Murat Oymak  - Kitap
ISO 9001 : 2000

Kalite Yönetim Sistemi

3. Baskı, 
Mayıs 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
427
Barkod:
9789750204999
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
340,00
İndirimli (%60):
135,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Kitabın ilk sekiz bölümünde ISO 9001:2000'in şartları anlatılmakta ve bu şartlar uygulama, dokümantasyon, terimler ve tarifler ve kontrol listesi başlıkları altında incelenmektedir.
Kitap içerisinde anlatılan hususları somutlaştırmak için ekler bölümünde, pek çok kuruluş için geçerli olabilecek bir Kalite Yönetim Sistemini ayrıntılarıyla verilmiştir. Bu şekilde ISO 9001:2000 sistemini kendi kuruluşlarında hayata geçirmek isteyen okuyuculara genel bir çerçeve sunmak hedeflenmiştir.
Bu eserle, işletmelerin, ISO 9001:2000 fırsatını iyi değerlendirerek, sağlanabilecek yararları maksimize edeceklerini umuyoruz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Proses Yaklaşımı
.
Genel Maddeler
.
Kalite Yönetim Sistemi
.
Yönetim Sorumluluğu
.
Kaynak Yönetimi
.
Ürün Geliştirme
.
Ölçme, Analiz ve İyileştirme
Kitabın İçindekileri
Önsöz 
5
1. Bölüm GİRİŞ 
11
2. Bölüm PROSES YAKLAŞIMI 
27
3. Bölüm GENEL MADDELER 
37
3.1 KAPSAM 
37
3.1.1 Genel 
37
3.1.2 Uygulama 
40
3.3 TERİMLER VE TARİFLER 
41
4. Bölüm KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 
43
4.1 GENEL ŞARTLAR 
44
4.2 DOKÜMANTASYON ŞARTLARI 
48
4.2.1 Genel 
48
4.2.2 Kalite El Kitabı 
54
4.2.3 Dokümanların Kontrolü 
56
4.2.4 Kayıtların Kontrolü 
60
5. Bölüm YÖNETİM SORUMLULUĞU 
63
5.1 YÖNETİMİN TAAHHÜDÜ 
65
5.2 MÜŞTERİ ODAKLILIK 
68
5.3 KALİTE POLİTİKASI 
69
5.4 PLANLAMA 
73
5.4.1 Kalite Hedefleri 
73
5.4.2 Kalite Yönetim Sisteminin Planlanması 
77
5.5 SORUMLULUK, YETKİ VE İLETİŞİM 
80
5.5.1 Sorumluluk ve Yetki 
80
5.5.2 Yönetim Temsilcisi 
81
5.5.3 İç İletişim 
83
5.6 YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ 
85
5.6.1 Genel 
85
5.6.2 Gözden Geçirme Girdisi 
88
5.6.3 Gözden Geçirme Çıktısı 
91
6. Bölüm KAYNAK YÖNETİMİ 
93
6.1 KAYNAKLARIN SAĞLANMASI 
9 3
6.2 İNSAN KAYNAKLARI 
96
6.2.1 Genel 
96
6.2.2 Yeterlilik, Farkında Olma (Bilinç), Eğitim 
99
6.3 ALT YAPI 
102
6.4 ÇALIŞMA ORTAMI 
107
7.1 ÜRÜN GERÇEKLEŞTİRME PLANLANMASI 
107
7.2 MÜŞTERİ İLE İLGİ PROSESLER 
113
7.2.1 Ürüne Bağlı Şartların Belirlenmesi 
113
7.2.2 Ürüne Bağlı Şartların Gözden Geçirilmesi 
116
7.2.3 Müşteri ile İletişim 
119
7.3 TASARIM VE GELİŞTİRME 
121
7.3.1 Tasarım ve Geliştirme Planlanması 
121
7.3.2 Tasarım ve Geliştirme Girdileri 
125
7.3.3 Tasarım ve Geliştirme Çıktıları 
127
7.3.4 Tasarım ve Geliştirmenin Gözden Geçirilmesi 
130
7.3.5 Tasarım ve Geliştirme Doğrulaması 
133
7.3.6 Tasarım ve Geliştirmenin Geçerli Kılınması (Geçerliliği) 
136
7.3.7 Tasarım ve Geliştirme Değişikliklerinin Kontrolü 
139
7.4 SATIN ALMA 
141
7.4.1 Satın Alma Projesi 
141
7.4.2 Satın Alma Bilgisi 
145
7.4.3 Satın Alınan Ürünün Doğrulanması 
151
7.5.1 Üretim ve Hizmet Sağlamanın Kontrolü 
151
7.5.2 Üretim ve Hizmet Sağlaması İçin Proseslerin Geçerliliği 
155
7.5.3 Tanımlama ve İzlenebilirlik 
159
7.5.4 Müşteri Malı (Varlığı) 
161
7.5.5 Ürünün Korunması 
163
7.6. İZLEME VE ÖLÇME CİHAZLARININ KONTROLÜ 
173
8.1 GENEL 
173
8.2 İZLEME VE ÖLÇME 
175
8.2.1 Müşteri Memnuniyeti 
175
8.2.2 İç Tetkik 
177
8.2.3 Proseslerin İzlenmesi ve Ölçülmesi 
185
8.2.4 Ürünün İzlenmesi ve Ölçülmesi 
189
8.3 UYGUN OLMAYAN ÜRÜNÜN KONTROLÜ 
194
8.4 VERİ ANALİZİ 
199
8.5 İYİLEŞTİRME 
204
8.5.1 Sürekli İyileştirme 
204
8.5.2 Düzeltici Faaliyet 
207
8.5.3 Önleyici Faaliyetler 
211
EKLER 
215
EK-A: KALİTE EL KİTABI 
217
EK-B: KALİTE PROSEDÜRLERİ 
247
EK-C: KALİTE DOKÜMANLARI 
345
Kaynaklar 
425