Erken Çocukluk Döneminde Davranış Problemleri ile Başetme Prof. Dr. İbrahim H. Diken  - Kitap
Erken Çocukluk Döneminde

Davranış Problemleri ile Başetme

4. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
65
Barkod:
9786054757824
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, erken çocukluk döneminde (özellikle 1.5-6 yaş) normal gelişim gösteren, gelişimsel geriliği olan ya da gelişimsel açıdan risk altında olan çocuğu olan ebeveynlere ya da bu çocuklar ile çalışan uzmanlara (örn., çocuk gelişimci, psikolog, özel eğitim öğretmeni, okulöncesi öğretmeni gibi) yönelik olarak hazırlanmıştır. Kitap, ebeveyn ve uzmanlara/eğitimcilere çocukların öğrenmesini olumsuz etkileyebilecek davranış problemleri ile ilgili etkili ve pratik çözüm yolları sunmaktır.
Kitapta yer alan bilgiler, Amerika Birleşik Devletlerinin Utah Eyaletinde, Utah Eyalet Üniversitesi (Utah State University) bünyesinde yer alan Yetersizliği olan Bireyler Merkezi (Center for Persons with Disabilities) öğretim üyeleri tarafından yürütülen SPIES Projesinde yer alan KidTalk (Konuşan Çocuk) içeriğinin Türkçe’ye uyarlanmış halidir.
SPIES projesinin kapsamında yer alan KidTalk (Konuşan Çocuk) bölümü, ebeveynlerin ve eğitimcilerin çocukları ile iletişim ve davranış yönetimi tekniklerini etkili bir şekilde kullanmalarına yardım edici kılavuz bilgiler sunmaktadır. Araştırmalar kitapta sözü edilen davranış problemleri ile baş etmeye yönelik öğretim tekniklerinin çocukların olumsuz davranışlarını azaltıp, olumlu davranışları desteklediği yönünde anlamlı bulgular sunmaktadır. Bu kitap KidTalk’ın olumsuz davranışların azaltılmasına yönelik içeriğinin uyarlanmış ve resimlerle zenginleştirilmiş halidir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çevre Düzenlemesi
.
Davranış Yönetimi
.
Görmezden Gelme
.
Kurallar Koyma ve Uygulama
.
Mola