Fiber Optik Prof. Dr. Sedat Özsoy  - Kitap
1. Baskı, 
Aralık 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
278
Barkod:
9789755111889
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dünyamız, elektronik çağı olarak adlandırılan bir dönemden, bilgi çağı olacağı söylenen yirmibirinci yüzyıla girmiştir. Bilgiçağının toplumuna da bilgi toplumu denilmektedir. Bilgi toplumunun en büyük ihtiyacı, çok fazla miktardak ibilgilere çok kısa sürede ulaşabilmek olacaktır. Bundan dolayı, mevcut haberleşme sistemlerinin yerini optik haberleşme sistemleri almaya başlamıştır. Bu sebeple, girmek üzere olduğumuz çağa optik çağı da diyebiliriz.
Bir haberleşme sistemi üç ana bölüme ayrılabilir. Verici, taşıyıcı ortam ve alıcı. Şu anda opto–elektronik olarak kurulabilen bu sistem yakın gelecekte tamamen optik hale gelecektir. Yani, bilginin alınması, işlenmesi, taşınması ve kaydı tamamıyla optik olarak yapılabilecektir.
Bu kitapta verilen konular, fizikçilere, fizik mühendislerine ve elektronik mühendislerine yönelik olarak, optik haberleşmede taşıyıcı ortam olarak kullanılan optik fiberler hakkında temel oluşturacak şekilde seçilmiştir. Ayrıca, bildiğim kadarıyla, bu kitap bu konuda hazırlanan ilk Türkçe kaynak olacaktır. Bu kitap ders kitabı olarak takip edileceği zaman, Elektromanyetik Teori dersinden sonra verilmesi uygunolur; haftada iki veya üç saat olarak okutulabilir. Çok uzak olmayan bir zamanda bir optik mühendisliği kavramının gündeme geleceğine ve fakültelerde bu bölümlerin de açılacağına inanıyorum.
Bu ikinci baskıda bazı bölümlere problemler eklenmiş, önceki baskıda gözden kaçan bazı yanlışlıklar düzeltilmiş ve ekler bölümüne bir ek daha yapılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Optik Haberleşmenin Tarihi ve Optik Fiberli Sistemlerin Rolü
.
Optik Fiber Dalga Kılavuzları
.
Optik Fiberlerin İletim Karakteristikleri
.
Fiber Malzemeleri ve Özellikleri
.
Optik Fiber Üretme Teknikleri
.
Optik Fiberlerin Kablolanması