Akıl Yönetimi Mehmet Şahan  - Kitap

Akıl Yönetimi

1. Baskı, 
Ocak 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x20
Sayfa:
216
Barkod:
9789944250559
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
30,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
20. yüzyılın ikinci yarısı ve 21 yüzyılın ilk çeyreği ile birlikte insanlık, bugüne değin hiç olmadığı biçimde hızlı bir değişim, gelişim sürecine girmiştir. Artık bilgi, teknolojik hizmetler ve ürünler çok hızlı tüketilmekte; bu olgu da homosapiens’in bu güne değin getirdiği, geleneksel eğitim bilimin saptadığı gelişim evrelerini öne çekmektedir. Özellikle 21. yüzyıl bilgi çocuğu, saptanmış hazır bulunmuşluk dönemine daha önce ulaşmaktadır. İlköğretime başlama yaşı yediden beşe çekilmek üzeredir. Örneğin bilgisayar ve internet tüketimi mantıksal işlemleri ve soyutu algılamayı öne çekmiştir bile.
Bu kitabın amacı gelişmeleri erken yakalayan çocuk ve gençlere akıl ve becerilerini daha iyi kullanma yönünde yardımcı olmaktır. Kendi bilincini daha iyi tanıma, bilişsel gelişim, zeka ve akıl eşgüdümü, zihinsel, duygusal zeka ve akıl yönetimi, mantıksal yapılanma, hızlı ve anlayarak okuma, öğrenmeyi öğrenme, bilgiyi yaşama geçirme gibi konularda donatmaktır.
Bir felsefeci–eğitimci olan yazar otuz yılı aşkın süreye dayanan bilgi ve deneyim birikimini bu kitapta yoğunlaştırmakta, özellikle medya kuşağı denilen ve sığ bilgiyle yetinen gençlere daha derin boyut ve bilişsel eylem modelleri vermeye çalışmaktadır.