Çocuk ve Tüketim Çocukların Tüketici Bireyler Olarak Sosyalleşmeleri Seda Taş  - Kitap

Çocuk ve Tüketim

Çocukların Tüketici Bireyler Olarak Sosyalleşmeleri

1. Baskı, 
Ağustos 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
218
Barkod:
9786254335518
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
155,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde tüketimin toplumsal ilişkiler üzerindeki belirleyiciliği artmaktadır. Bu durum tüketici gruplarını ve davranışlarını çeşitlendirmektedir. Hiç şüphesiz ki bu gruplardan biri de çocuklardır. Kâr artırma hedefinde olan tüketim kültürü çocukları yeni tüketiciler olarak üreticilerin hedef kitlesi hâline getirmektedir. Üretici firmalar, tüketim mekânlarında çocuklara yönelik tüketim ürünlerine daha çok yer vermektedir. Bununla birlikte çocuk modası ve çocuklara yönelik pazarlama stratejileri önem kazanmakta, çocukların istek ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla pek çok araştırma yapılmaktadır.
Çocuklar, geleceğin tüketicileri olarak birer yetişkin olduklarında çocuklarına kazandıracakları satın alma alışkanlıkları ile tüketim döngüsünün devam etmesini sağlayacaklardır. Bu nedenle yeni oluşan çocuk pazarı ve çocukların pazardaki durumu her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Çocuklar yeni tüketim davranışlarıyla birlikte yeni roller edinmektedir. Edinilen bu yeni roller çocuğu, çocukluğu, çocukluk kültürünü yani çocukların dünyasını değiştirmektedir.
Bu kitapta, çocukların tüketici bireyler hâline gelip gelmedikleri sorusuna yanıt aranmaktadır. Bu doğrultuda çocukların tüketim sosyalleşmesi aile, arkadaş grubu, kitle iletişim araçları ve boş zaman değerlendirme gibi sosyalleşme araçları gözetilerek değerlendirilmektedir. Çocukların tüketim toplumsallaşması sürecinde hangi tüketim değer ve davranışlarını edindikleri incelenerek çocukların dünyasındaki değişmeler yine onların gözünden ortaya konulmaktadır.