4458 Sayılı Gümrük Kanunu (Açıklamalı) Ali Nural  - Kitap

4458 Sayılı Gümrük Kanunu

(Açıklamalı)

1. Baskı, 
Şubat 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
805
Barkod:
9786058617711
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
814 sayfadan oluşan Kitapta, 4458 sayılı Gümrük Kanununun yayınlandığı 1999 yılından günümüze kadar yapılan bütün değişiklikler (10 kez değişiklik olmuştur) işlenerek, açıklamalar Kanunun son hali üzerinden yapılmıştır.
Kitapta genel olarak; Kanun maddelerinin yazılış gerekçesi yanında, maddede yapılan tüm değişiklikler, önemli ikincil düzenlemeler, uygulamaya ilişkin tecrübeler, değişiklik önerileri, yorum ve değerlendirmeler yanında izaha muhtaç alanlarda net açıklamalar yer almıştır.
Gümrük uygulamasının esasını teşkil eden konular detaylı ve bir bütün halinde verilmiştir. Örneğin Kanunun 15’inci maddesine ilişkine açıklamada “tarife” konusunda a’dan z’ye tüm bilgileri bulmak mümkündür. Menşe, kıymet, risk yönetimi, sonradan kontrol, yetkilendirmiş yükümlü gibi uygulamalara ilişkin bilgiler de bu nevidendir.
Kitabın bazı ekleri özel çalışılmıştır. Örneğin Kitabın 2 no.lu ekinde; kara, deniz, hava gümrük kapılarına ilişkin icmaller yanında, tüm taşra bölge ve gümrük müdürlükleri listesi işlenmiş olarak yer almaktadır.
Kitabın; gümrük ve dış ticaret çalışanları, dış ticaret ile iştigal edenler, gümrük müşavirleri, yargı çevreleri, eğitim ve konu ile ilgili herkese faydalı olacağı düşünülmektedir.