Türk Borçlar Hukuku Bakımından Taşınır Satışında Alıcının Ücretsiz Onarım (Ayıbın Giderilmesini) İsteme Hakkı Ömer Faruk Çelik  - Kitap

Türk Borçlar Hukuku Bakımından Taşınır Satışında Alıcının Ücretsiz Onarım (Ayıbın Giderilmesini) İsteme Hakkı

1. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
214
Barkod:
9786057909572
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
130,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Satış sözleşmesinde satılanın ayıplı olması, alıcının ifadan beklediği menfaati zedeler. Zedelenen bu menfaatin telafi edilebilmesi için 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'n da alıcıya birtakım seçimlik haklar tanınmıştır. Ücretsiz onarım hakkı da bu kapsamda alıcıya tanınmış haklardan biridir. Ücretsiz onarım hakkı sayesinde satılandaki ayıplar, bizzat satıcının yahut yetki verdiği kişilerin başta bedeni, fikri ve mali olmak üzere her türlü alanda gösterdiği çaba ile ortadan kaldırılır. Bir başka deyişle ücretsiz onarım hakkı, satılandaki ayıpların giderilmesini amaçlayan bir seçimlik haktır. Ücretsiz onarım hakkına hem taşınır hem de taşınmaz satışlarından doğan ayıplarda başvurulabilir.
Bu eserin kapsamı, taşınır satışlarındaki ayıp halinde başvurulacak olan ücretsiz onarım hakkı ile sınırlandırılmış. Eserin ilk bölümünde taşınır satışında ayıp kavramı ve satıcının ayıptan doğan sorumluluğu izah edilmiş. İkinci bölümde ise hakkın özü, tarihçesi, hukuki niteliği ve kullanım şartları incelenmiş. Nihayet çalışmanın son bölümünde hakkın kullanılması, hükümleri ve sonuçları ele alınmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Taşınır Satışında Ayıp Kavramı ve Satıcının Ayıptan Kaynaklanan Sorumluluğu
.
Alıcının Ücretsiz Onarım Hakkı, Hakkın Tarihçesi, Hukuki Niteliği ve Kullanım Şartları
.
Onarım Hakkının Kullanılması, Hükümleri ve Sonuçları
Kitapla İlgili Kategoriler