Açıklama ve Örnek Yargı Kararları İle 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Uygulaması Kazım Yılmaz  - Kitap
Açıklama ve Örnek Yargı Kararları İle

6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Uygulaması

2. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
997
Barkod:
9786059146029
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun devletin devlet olmaktan kaynaklı alacaklarının vadesinde ödenmemesi durumunda nasıl tahsil edileceğini düzenler. Bir taraftan devlete borcu olan kişilerin hangi yaptırımlarla karşılaşacağı, bir taraftan da bu yaptırımları uygulayıp, devletin alacağını zorla tahsil ederken hangi kurallara uyacağını düzenler.
Bu usul hukukunun uygulanmasında güçlü olan hem kamu gücü elinde olması, hem de alacaklı olmasından dolayı devlettir. Bu güç karşısında borçlunun korunmaya gereksinimi olacaktır, aksi halde sınırsız bir güç ve bu gücün keyfiliğe kaçarak kullanılması söz konusu olabilecektir. Güç kullanılırken borçlunun hukukunun da korunması gereği vardır.
6183 sayılı Kanun üzerindeki çalışma yazarın karşılaştığı bazı uygulamaların hukuksal durumunu araştırmak üzere başlamıştır. Devletin alacaklarını tahsil ederken uygulayabileceği ve uyması gereken kuralların çoğunun ayrıntılı olarak incelemiş araştırmıştır. Bunu yaparken sadece idarenin yaptığı uygulamalarını nasıl yaptığını değil, yaptığı uygulamanın yasa hükümleri ve hukuk karşısındaki durumlarını araştırmak yoluna gitmiştir.
Uygulamada tanık olduğu, vatandaşın hukukunu gözetmeyen uygulamaların çok ve değişik olması yazarı ilgililere yardımcı olmak amacıyla çalışmayı kitaplaştırmaya sevk etmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kanun Maddelerinin Sırayla Açıklanması
.
Örnek Yargıtay Kararları