(Sır Saklama Yükümlülüğü Kapsamında) Sağlık Mesleği Mensuplarının Suçu Bildirmemesi Suçu (TCK m. 280) Seda Yağmur Sümer  - Kitap
(Sır Saklama Yükümlülüğü Kapsamında)

Sağlık Mesleği Mensuplarının Suçu Bildirmemesi Suçu

(TCK m. 280)

1. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
384
Barkod:
9786257802482
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
405,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma da TCK m. 280'de düzenlenen "Sağlık Mesleği Mensuplarının Suçu Bildirmemesi" suçu sır saklama yükümlülüğü kapsamında değerlendirilmiştir. Çünkü sağlık mesleği mensuplarının suçu bildirmek yükümlülüğü karşısında aynı zamanda sır saklama yükümlülükleri bulunup; bu yükümlülükler kendi arasında etik tartışmaları beraberinde getirmektedir. Bu nedenle öncelikle sır kavramı, meslek sırrı kavramı gibi temel kavramları değerlendirdikten sonra globalleşen dünya düzenindeki gelişmeler doğrultusunda Kişisel Veri Hukuku'nu da dikkate alarak aralarındaki ilişkiyi ortaya koymak zarureti doğmuştur.
Ardından sır saklama yükümlülüğünün hukuki niteliğini sağlık mesleği mensupları bakımından belirli sınıflandırmalar yaparak inceledikten sonra sır saklama yükümlülüğünün hukuki dayanaklarına ve istisnalarına yer verilmiş. Görüleceği üzere eserin ilk bölümünde başta tıp hukuku, idare hukuku ve özel hukuk eksenli değerlendirmeler yapılırken eserin ikinci bölümünde cezai boyut ele alınarak çalışma konusu suç tipi detaylı bir şekilde değerlendirilmiş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sır ve Meslek Sırrı Kavramlarının Kişisel Veri Hukuku ile İlişkisi
.
Sır Saklama Yükümlülüğünün Hukuki Niteliği
.
Sır Saklama Yükümlülüğü Hakkında Hukuki Düzenlemeler
.
Sır Saklama Yükümlülüğünün İstisnaları