Yargıtay İçtihatları ve BAM Kararları Işığında Fazla Çalışma Ücreti (Arabuluculuk, Hafta Tatili ile UBGT ve Hesap Örnekleri Dahil) Dr. Özgül Özkan Ürün  - Kitap
Yargıtay İçtihatları ve BAM Kararları Işığında

Fazla Çalışma Ücreti

(Arabuluculuk, Hafta Tatili ile UBGT ve Hesap Örnekleri Dahil)

1. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
805
Barkod:
9786257277464
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
729,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap iş davalarının tarafları arasında en çok uyuşmazlığa neden olan fazla çalışma ücretinin her yönü ile açıklanması amacıyla kaleme alınmış. Fazla çalışma alacağının Yargıtay içtihatları ve Bölge Adliye Mahkemeleri kararları ışığında incelenmesinin uygulayıcılara faydalı olacağı fikrinden hareket edilmiş.
Çalışmada fazla çalışma ücreti ana ekseninde konu alt başlıklara ayrılarak uyuşmazlıklar ve benimsenen çözüm yolları aktarılmaya çalışılmış. Değerlendirme yönünden mümkün olan en son tarihli içtihat ve kararlara yer vermeye çalışılmış. Hafta tatili ve UBGT ücreti, fazla çalışma ücreti ile birçok ortak çözüm yolunun benimsenmiş olması nedeniyle fazla çalışma kısmına atıfla tekrara düşmeyecek şekilde incelenmeye çalışılmış.
Çalışmada özellikli çalışmalar olarak nitelendirilen (yurtdışı çalışması, satış primi/bahşiş/yüzde usulü/parça başı ile çalışmalar, gece çalışması, tır şoförlerinin çalışmaları) vs.) çalışma usulleri münhasıran ele alınmış ve her bir çalışma şekli hesaplamalar ve örnek bilirkişi raporları ile somutlaştırılmaya çalışılmış.
İş Hukukunda 01.01.2018 tarihinden itibaren zorunlu arabuluculuk müessesine geçilmesi nedeniyle bu başlık altında uygulamada ilk anda karşılaşılan sorunlar Yargıtay içtihatları ve BAM kararları ışığında incelenmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
4857 Sayılı Yasa Kapsamında Fazla Çalışma Ücreti
.
Hafta Tatili Ücreti
.
Ulusal Bayram ve Genel Tatil Ücreti
.
Hesap Örnekleri
.
Bilirkişi Rapor Örnekleri
.
Arabulucuya Başvuru Dava Şartı
Kitapla İlgili Kategoriler