Sahne ve Perde Çalışanlarının Hukuki Sorunları Prof. Dr. Gülsevil Alpagut  - Kitap

Sahne ve Perde Çalışanlarının Hukuki Sorunları

1. Baskı, 
Ekim 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
144
Barkod:
9786052332122
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu eser, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "Sahne ve Perde Çalışanlarının Hukuki Sorunları" başlıklı toplantı kapsamında sunulan tebliğ ve makalelerden oluşmakta.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sinema ve televizyon sektörünün gittikçe gelişmesi ve sektörde faaliyet gösteren çalışan sayısının her geçen gün artması nedeniyle bu kişilerin uygulamada karşılaştıkları sorunlar daha belirgin bir hâle gelmiştir. Ülkemiz açısından özellikle televizyon dizilerinin çekimleri esnasında gerek oyuncular, gerekse de set ekibi bakımından söz konusu olan uzun çalışma süreleri ve kimi zaman setlerin iş sağlığı ve güvenliği açısından uygun olmayan çalışma koşulları sektörün başlıca sorunlarını oluşturmakta.
Açıklanan bu nedenlerle, Oyuncular Sendikası ile birlikte sinema ve televizyon sektörü ile tiyatrolarda çalışanların yaşadıkları sorunlar ortaya konularak hukuki bir çerçevede ele alınmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sinema ve Televizyon Sektörüne Genel Bir Bakış: Oyuncuların Çalışma Koşulları, Meltem CUMBUL (Oyuncular Sendikası Genel Başkanı), Özgür ÇEVİK (Oyuncular Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi), Feride ÇETİN (Oyuncular Sendikası Üyesi)
.
Sahne ve Perde Çalışanlarının Hukukî Statüsü, Arş. Gör. Özge YILDIZ–HAKKAKUL (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı)
.
Sahne ve Perde Çalışanlarının İş İlişkileri ve Çalışma Koşulları Hakkında Tespitler, Ali KARACA (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Başmüfettişi)
.
Tiyatrolarda Çalışma İlişkileri, Tilbe SARAN (Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri)
.
Sanatçıların Sosyal Sigortalılığı, Arş. Gör. Ayşe KÖME AKPULAT (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı)
.
Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri, Av. S. Sera KADIGİL (Oyuncular Sendikası Hukuk Müşaviri)