Etkin Soruşturmaya İlişkin Usul ve Esaslar
 Cumhuriyet Savcısı – Ceza Avukatı Uygulama Kitabı Evren Akbey  - Kitap

Etkin Soruşturmaya İlişkin Usul ve Esaslar

Cumhuriyet Savcısı – Ceza Avukatı Uygulama Kitabı

3. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
318
Barkod:
9786053006374
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
336,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Üçüncü baskı çalışmasında, KHK ile getirilen yeni düzenlemeler başta olmak üzere en son yasal değişiklikler ışığında, doktrinsel bilgilerden ziyade, usul ve ceza kanunlarının, bunlara ilişkin yönetmeliklerin ve genelgelerin somut olaylara nasıl uygulanması gerektiği; en çok karşılaşılan suçların soruşturulmasında, hangi pratik yöntemlerin çözüme götürdüğü üzerinde durulmuş. Pratik bilgilerin içerdiği mevzuat dayanağı veya varsa mevzuattan alıntı, uygulama bilgisinde belirtilerek, mevzuat hükümlerinin somut olaylarda nasıl vücut bulduğu görülmüş olacaktır.
Ceza avukatlarına yönelik olarak, soruşturma konusu yapılan fiillerin suç teşkil edip etmediği, soruşturmanın usulüne uygun olarak yürütülüp yürütülmediği Yargıtay'ın uygulamaları çerçevesinde örnekleri ile belirtilmiş. Bunun yanı sıra iddianame, takipsizlik ve birçok müzekkere, talimat ve talep örneklerine de yer verilmiş.
Çalışmada, doktrinsel bilgilere mümkün olduğunca yer verilmediğinden, seçilen Yargıtay kararlarının bilgi içerikli olmasına dikkat edilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Adli Arama, Yakalama ve Gözaltına Alma
.
Suçların Soruşturulmasına İlişkin Pratik Uygulama Bilgileri
.
Bir Kısım Özel Soruşturma Usulleri
.
Örnekler