Vergi, Muhasebe ve Dış Ticaret Uygulamaları Açısından Serbest Bölgeler İsmail Işık, Mehmet Çabuk  - Kitap
Vergi, Muhasebe ve Dış Ticaret Uygulamaları Açısından

Serbest Bölgeler

1. Baskı, 
Ocak 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
440
Barkod:
9789944570763
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
440,00
İndirimli (%81):
85,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Serbest Bölgeler ile Türkiye'nin diğer yöreleri arasında yapılacak ticaret, Dış Ticaret Rejimine tabidir. Serbest Bölgeler ile diğer ülkeler ve diğer serbest bölgeler arasında Dış Ticaret Rejimi uygulanmaz. İhracat yönetmeliğine göre Serbest Bölgelere yapılacak ihracat, ithalat mevzuatına tabidir.
3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu'nun 2'nci maddesi uyarınca Türkiye'de serbest bölgelerin yer ve sınırlannı belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir.
Serbest Bölgeler; 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu yanında Serbest Bölgeler Uygulama Yönetmeliği ile belirlenmiş usul ve esaslara göre çalışmaktadır.
3218 Sayılı Serbest Bölgeler Kanunu'nda 06.02.2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 5084 Sayılı Yatırımlann ve İstihdamın Teşviki ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile yapılan değişiklikler sonucunda bu bölgelerle ilgili olarak ortaya çıkan son vergisel durum kitabımızın ağırlıklı konusunu oluşturmaktadır. Dünyadaki ve Ülkemizdeki serbest bölge uygulamaları, İzmir'deki Ege Serbest Bölgesi örneği verilmiştir. Özellikli konular da soru cevap şeklinde işlenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dünyada ve Türkiye'de Serbest Bölge Uygulamaları
.
Serbest Bölgelerde Vergi Düzenlemeleri
.
Dış Ticaret İşlemleri (Serbest Bölgeler) Muhasebesi
.
Serbest Bölgedeki Şubelere Satışlarda Transfer Fiyatlandırılması Yoluyla Örtülü Kazanç Konusunun Değerlendirlimesi