Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Prof. Dr. Salih Yaşar Özden  - Kitap

Uyuşturucu Madde Bağımlılığı

3. Baskı, 
Mayıs 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
412
Barkod:
9786057895462
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
301,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta, madde kullanım bozuklukları, madde kötüye kullanımı, madde bağımlılığı başlıkları altında; madde kullanımının yol açtığı bozukluklar, madde entoksikasyonu, madde yoksunluğu ve madde kullanımının yol açtığı psikiyatrik bozukluklar hakkında bilgi verilmiş. Kullanılan uyuşturucu maddeleri, 12 başlık altında anlatılmış. Her bir bölümde kullanılan uyuşturucu maddelerinin her biri hakkında imali, kullanımı, etkileri ve kesilme belirtileri hakkında yeterli bilgiler verilmiş. Özellikle esrar, eroin, kokain ve tütün hakkında ayrıntılı bilgiler verilmiş.
Bir başka bölümde uyuşturucu madde bağımlılığını önlemede kurumlaşma, uyuşturucu maddelere olan isteği azaltma yöntemleri, uluslararası iş birliği, önleme tedbirleri, öğretim tedbirleri, çevre tedbirleri ve bilgi kaynaklarının geliştirilmesi hakkında bilgiler verilmiş.
Kitabın son bölümünde de bazı ülkelerin uyuşturucu maddelere karşı uyguladığı yasal işlemler ile ülkemiz Türk Ceza Kanunu ve Türk Medeni Kanunu'n da uyuşturucu maddeler ile ilgili cezai ve hukuki durumlar açıklanmış.
(Tanıtım Bülteninden)