Borçlar Hukuku Uygulamaları Olaylar ve Yorumlar Prof. Dr. Şahin Akıncı  - Kitap

Borçlar Hukuku Uygulamaları

Olaylar ve Yorumlar

3. Baskı, 
Aralık 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
460
Barkod:
9789756357606
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
150,00
İndirimli (%10):
135,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Öğrenciler sanal olaylardan çok gerçek hayat hadiselerine, yaşanmış bir olayda ortaya atılan iddialar ve yapılan savunmalara daha çok ilgi göstermeye başladılar. Bunun üzerine yazar bilirkişi olarak rapor yazdığı veya uzman görüşü verdiği bazı olayları pratik çalışma haline getirerek sınıfta çözme faaliyetini hızlandırmış.
Bu faaliyetlerin neticesinde pek çok ilginç olay sadeleştirilerek pratik çalışma haline getirilmiş. Bu aşamadan sonra olayların çözümlerinin doğru bir biçimde öğrencinin eline ulaşması ihtiyacı belirmiş. İşte bu kitap bu ihtiyacın sonucunda ortaya çıkmış bir eserdir.
Kitapta yer alan olayların tamamı yargıya intikal etmiş, bazılarında karar verilmiş ve hüküm kesinleşmiştir. Bazı davalar ise devam etmektedir. Bu nedenle davacı ve davalı isimleri ile yer adlarının gizlenmesi için özel bir itina gösterilmiştir. Bazı olayların karmaşık bölümleri çıkarılmış ve sadeleştirilmiştir.
Olayların tespitler kısmı, dosyalardaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucu elde edilen veriler ile bizimle birlikte aynı dosyada görev yapmış teknik bilirkişilerin gerçek tespitlerinden oluşmaktadır. Bu tespitler olabildiğince kısaltılmış, sadeleştirilmiş ve öğrencinin anlayabileceği hale getirilmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Borçlar Hukuku Genel Hükümler
.
Borçlar Hukuku Özel Hükümler & Tüketici Hukuku
Kitapla İlgili Kategoriler