Yabancılar İçin Türkçe Öğrenme Kitabı Z. Canan Karababa  - Kitap

Yabancılar İçin Türkçe Öğrenme Kitabı

1. Baskı, 
Aralık 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
94
Barkod:
9186055213143
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın temel amacı, Türkiye'de ve yurtdışında Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenmek isteyen yetişkinlerin Türk dili ve kültürü ile ilgili bilgi edinmelerine yardımcı olmaktır. Kitap, öğrenenlerin Türkçeyi kendi kendilerine öğrenmelerini kolaylaştırmak amacıyla, ara dil olarak İngilizce açıklamalarla desteklenmiştir. Kitabın içeriği, "Diller için Avrupa Ortak Başvuru Metni"nde belirlenen A1 (başlangıç) düzeyine göre hazırlanmıştır. Kitaptaki üniteleri tamamlayan öğrenenlerin bu temel düzeye yakınlaşmaları amaçlanmıştır.
Kitap öğrenenin dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmeye odaklanan ünitelerden oluşmaktadır. Bu becerilerin geliştirilmesini desteklemek amacıyla Türk dilinin yapısal özelliklerinin açıklanmasına da yer verilmiştir. Her ünitede yeni sözcükler ve sesletim ile ilgili alt bölümler bulunmaktadır. Yeni sözcükler, üniteler ilerledikçe birbirini tamamlayacak biçimde basitten karmaşığa doğru bir düzende sunulmuştur. Dilbilgisi destek bölümleri öğrenenlerin temel düzeyde gereksinim duyacakları dilbilgisi kurallarını öğrenmelerine yardımcı olacaktır. Üniteler ayrıca öğrenenlerin öğrendiklerini pekiştirmelerine yardımcı olacak alıştırmaları da içermektedir.
Kitapta bulunan her ünitedeki metinlerin, yeni sözcüklerin ve alıştırmaların ses kayıtları bulunmaktadır. Seslendirmeler anadili Türkçe olan seslendirmeciler tarafından yapılmıştır. Böylece öğrenenler Türkçe sözcüklerin sesletimini anadili konuşucularından dinleyebilecektir. Bu kayıtların dinlenmesi ve tekrar edilmesi, öğrenenlerin sesletimlerini ve dinlediğini anlama becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır.
Kitapla İlgili Kategoriler