Paket Tur Sözleşmesi Feyza Eren Sayın  - Kitap

Paket Tur Sözleşmesi

1. Baskı, 
Temmuz 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
326
Barkod:
9786051525655
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
165,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türk hukukunda paket tur sözleşmelerin de tüketicinin korunması yönünde ilk adım, 2003 yılında 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yapılan kapsamlı değişiklik ile atılmıştır. 2014 yılında yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun m. 51 hükmü ve bu hükme dayanan 14 Ocak 2015 tarihli yeni Paket Tur Yönetmeliği ile daha ayrıntılı düzenlemelere yer verilmiştir. Türk tüketicinin korunması hukukunun genelinde Avrupa Birliği yönergelerinin etkisi yadsınamaz.
Paket tur sözleşmesine ilişkin düzenlemelerin temelinde de 1990 tarihli Paket Turlara İlişkin Avrupa Birliği Yönergesi ve İsviçre Paket Tur Kanunu yer almaktadır. Öte yandan Avrupa Birliği, turizm piyasasındaki ve tüketici davranışlarındaki güncel gelişmeleri dikkate alarak yeni bir Paket Tur Yönergesi yayınlamış ve bu yönerge 31 Aralık 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Bu kitap, tüm bu düzenlemeleri karşılaştırmalı olarak ele almayı; güncel gelişmeleri değerlendirmeyi; Türk hukukunda konuya ilişkin ortaya çıkan ve çıkması muhtemel olan sorunları bu karşılaştırmalı bakış açısıyla incelemeyi; sözkonusu sorunlara kaynak düzenlemelerden, güncel yaklaşımlardan ve uygulamadaki ihtiyaçlardan yola çıkarak çözümler üretmeyi amaçlamaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Paket Tur Sözleşmesinde Tüketicinin Korunması İhtiyacı ve Bu Konuda Avrupa Birliği ve Türk Hukukundaki Gelişmeler
.
Paket Tur Sözleşmesinin Unsurları, Hukuki Niteliği, Tarafları ve Paket Tur Sözleşmesi ile İlgili Kişiler
.
Tur Başlamadan Önce Tüketicinin Korunması
.
Tur Başladıktan Sonra Tüketicinin Korunması
Kitapla İlgili Kategoriler