Zihnen Ruhen Bedenen Sağlıklı Sorumlu ve Özgüvenli Çocuk Yetiştirmek Sait Özdemir  - Kitap
Zihnen Ruhen Bedenen Sağlıklı

Sorumlu ve Özgüvenli Çocuk Yetiştirmek

1. Baskı, 
Mayıs 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
128
Barkod:
9786050610437
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüz anne ve babalarının en önemli problemlerinden biri de şüphesiz k; çocuklarının göstermiş oldukları sorumsuz davranışlarıdır.
Bütün anne-babalar; sorumluluk sahibi özgüveni gelişmiş, kendine yetebilen, kendi kararlarını kendi verip bunları başarı ile uygulayabilen çocuklar yetiştirmeyi hedeflerler.
Unutulmamalıdır ki; Sorumlu çocuklar ancak sorumlu aileler tarafından yetiştirilir.
Sorumluluk, bireyin sosyal yaşama uyum sağlaması, üzerine düşen görevleri yerine getirmesidir.
Sorumlulukların erken çocukluk dönemlerinden başlayarak kazandırılabilmesi için çocuğun yaşına, cinsiyetine ve gelişim düzeyine uygun olarak yerine getirmesi konusunda teşvik edilmelidir.
Sorumluluk vermek yerine, koruyucu ebeveyn yaklaşımı sergilemeniz, çocuğunuzun bağımsız bir birey oluşumunu olumsuz etkileyecektir. Kuruyucu aile yaklaşımınız çocuğumuz düşük benlik saygısına ve düşük özgüvenli bir birey olmasına neden olacaktır.
Bu durumun sonucunda kendi başına karar alamayan, sorumluluktan kaçan, başkalarının yapmasını bekleyen "Ben yapamam ben acizim…" diyen özgüveni eksik çocuklar yetiştirmiş oluruz.
Unutmayalım ki, çocuklarımız sorumluluk aldıkça, aldığı sorumluluğun olumlu ve olumsuz sonuçlarına katlandıkça ve olumlu sonuçları ödüllendirdikçe sorumluluklarını öğrenecek ve kendine olan özgüvenlerini arttıracaklardır.
Bu kitap çocuklarınızın sorumluluk ve özgüvenlerini kazanmaları konusunda sizlere destek olabilecek bir kılavuz niteliği taşımaktadır.
"Doruğa doğru çıktıkça; hayat güçleşir, risk artar, sorumluluk çoğalır." (F.Nietzsche)
(Tanıtım Bülteninden)