Arka Bahçede Bilim Öğreniyorum Kenan Okan  - Kitap

Arka Bahçede Bilim Öğreniyorum

3. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
104
Barkod:
9789758322770
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sevgili küçük mucitler,
Bilim insanları dört yaşındaki çocukların bilim eğitimi görebileceğini kabul etmektedir. Yine icat yapmak için yaş sınırı olmadığını biliyoruz. 17 Nisan 2008 tarihinde İngiltere’de 5 yaşında bir çocuğa bahçe süpürgesinde yaptığı buluş sonucu patent verilmiştir. Okullarda yapılan proje yarışmaları sizlerin yaratıcı gücünüzü geliştirmeyi amaçlamaktadır. Halen ülkemizdeki birçok anaokulu ve sınıfında arkadaşlarınız bilim eğitimi görmekteler.
Biz de bu inançla. Çok basit deneyler yaparak 4-14 yaş gurubu çocuklarımızın bilim eğitimi görmesine katkıda bulunacağız. Bilim dünyasına ilk adımı atmanıza yardımcı olacağız. Sizin bilim eğitimi görmeniz için aile büyükleriniz de size destek olacaklar. Deneyleri her yerde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle yapmanız için özenle seçtik. Örneğin; kolayca bulabileceğiniz balonla 50 deney yapabileceksiniz. Yine kahvaltıda yediğiniz yumurta ile 40 kadar deney yapabilirsiniz. Her gün elimizi yüzümüzü yıkadığımız su, rendeleyip yemeklerde yediğimiz havuçla çeşitli deneyler yapabilirsiniz. Kolunuza takabileceğiniz güneş saatini yapabilirsiniz. Duyularınızda sizin deney kaynaklarınızdır. Deneyleri eğlenerek yapmanız için, yarışmalar şekline soktuk. Deneyleri yaparken zorlandığınızda büyüklerden yardım isteyiniz.
Deneyleri yapmadan önce kitaptaki deneylerle ilgili bilgileri dikkatle okuyunuz. Deney için gerekli malzemeleri hazırlayınız. Gerekirse büyüklerinize danışınız. Deney yaparken etrafı kirletmeyiniz. (Tanıtım Bülteninden)