Dengeli Çocuk Yetiştirme H. D. Sharma  - Kitap

Dengeli Çocuk Yetiştirme

1. Baskı, 
Ocak 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
129
Barkod:
9789944455091
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dengeli çocuk yetiştirmek bir sanattır. Anne–babaların sorumluluklarını yerine getirmede sergileyecekleri içtenlik, çocukların gelişiminde büyük rol oynamaktadır.
Kısacası anne – babalar ektiklerini biçerler; dengeli veya uyumsuz çocuklar yetiştirmek onların ellerindedir.
Çocukların uygun şekilde yetiştirilmesi için çabalar sarf edilmesi, hassaslık, beceri, anlayış ve empati gereklidir. Duygusal, fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarının giderilmesinde, çocuklar daima bakıcılarına bağımlıdırlar. İşte bu nedenle, çocuklara bakara anne–baba davranışlarının yansımasını görmek mümkündür.
Başarılı ve ilgili anne–babalara dönüşebilmenin mükemmel bir formülünü yazabilmek neredeyse imkansızdır. Yine de, ailelere çok yararlı olabilecek, yol gösterici bazı hususlar mevcuttur. Unutulmamalıdır ki; çocuklarda oldu kadar, anne–babalar arasında da çok fazla farklılık bulunmaktadır. Ayrıca anne–babalardan ve evli çiftlerden bahsederken, sadece iki kişiyle değil, bu iki kişinin arasındaki etkileşimin doğurduğu sonuçlar bütünü ve değerlendirmemiz gerekir. Bir de, çoğu görevdei olduğu gibi, etkili çocuk bakımında da bazı önkoşulların sağlanması şarttır.