Tüketici Satımında Garanti Belgesinin Hukuki Niteliği Elif Beyza Akkanat Öztürk  - Kitap

Tüketici Satımında Garanti Belgesinin Hukuki Niteliği

1. Baskı, 
Mart 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
134
Barkod:
9786057622136
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
105,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Borca aykırılık niteliği gereği bir sorumluluk tartışmasını beraberinde getirir. Hukuk sistemleri de bu tartışmaya dahil olur; aykırılığın hangi hal ve şartlar altında sorumluluğu beraberinde getireceğine ilişkin tercihler yapar. Bunun yanında aykırılıktan sorumlu olanın sorumluluğunun kapsamı ve aykırılıkla muhatap kalanın, sorumluya/sorumlulara yöneltebileceği talep/taleplerin çeşitliliği ve içeriği de hukukun düzenleme ihtiyacı duyduğu alanlardır.
Bu düzenlemeler yardımıyla kurumlar belirginleşir ve kavrama hukuken bir isim verilir. (hukuki nitelendirme) Tarafların borca aykırılık rejimine şekil verme iradeleri de hukukun çizdiği sınırlar içerisinde geçerlidir. Borca aykırılığın tasnif edilmesi yahut edilmemesi, (aykırılık türü dikkate alınmak suretiyle aykırılığın sonuçlarının ortaya konulması) aykırılığa muhatap kalan alacaklının talepleri üzerinde doğrudan etki meydana getirir. Hukuk sistemlerinin borca aykırılığa ilişkin farklı düzenler öngörmesi yahut aynı aykırılık için gündeme gelecek talebe farklı yaklaşması ise olağandır.
Bu çalışma kapsamında tüketici satışlarında zorunlu ve ihtiyarı garanti belgelerinin muhatapları ile düzenleyeni arasında ne tür bir ilişki meydana getirdiği hukuken nitelendirilmeye çalışılmış. Aynı zamanda garanti belgeleri ile ayıptan sorumluluk arasındaki ilişki de ortaya konulmuş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Satış Sözleşmesinde Garanti Kavramının Yeri
.
Kanuni Garantiler
.
İradi Garantiler
Kitapla İlgili Kategoriler