Gerçek Yaşam Tadında: Gelişim Dönemleri – 1 Çocukluk – Okul Prof. Dr. Mustafa Kılıç  - Kitap
Gerçek Yaşam Tadında:

Gelişim Dönemleri – 1

Çocukluk – Okul

1. Baskı, 
Ağustos 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
402
Barkod:
9786053644514
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
260,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Gelişim bize iki nokta arasındaki farkı göstermektedir. Bu noktalar ise döllenmeden başlayarak ölüme kadar devam etmektedir. Bu kitapta etkileri açısından yaşamın en uzun dönemi olarak kabul edilen “ Hayatın Başlangıcı ve İlk Yıllar içerisinde; Doğum Öncesi, Süt bebekliği (Yenidoğan), Erken Çocukluk Çağı; Bebeklik ve Oyun Dönemi ve Okula Başlama ile Ergenliğe Atılan Adımlar; Erinlik ve Ergenlik dönemleri ayrıntılı olarak işlenmiştir.
İncelenen her bir evre sadece akademik bilgiler çerçevesinde değil aynı zamanda kültürel özelliklerle de yoğrulmaya çalışılmıştır. Bu amaçlar her bir evrede gerçek yaşamdan alınmış çeşitli öyküler ya da anılar, şiirler ve özlü sözlere yer verilmiştir. Örneğin hayatın başlangıcında çocuklar yaşamı oyunlaştırmakta ve oyuncaklarına da can katmaktadır.
Hayatın başlangıcı ve İlk Yıllar olarak adlandırılan - Çocukluk ve Okula Başlama adını taşıyan bu kitap özelliği nedeniyle kapsam açısından oldukça geniş tutulmuştur. Çünkü yaşama damgasını vuran ve yetişkinlik yıllarında bile izleri silinmeyenler bu dönemde yaşananlardır.