Gemi Dizel Motorları Arızalar ve Nedenleri Doç. Dr. Osman Azmi Özsoysal  - Kitap

Gemi Dizel Motorları Arızalar ve Nedenleri

1. Baskı, 
Ekim 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
215
Barkod:
9786053951377
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, kapsadığı konular ve ayrıntıları itibariyle Türkiye'de basılan ilk ve tek eser kimliği taşımaktadır. Bu alanda yakın niteliklere sahip diğer kitap ise, 1946 yılında ABD Deniz Kuvvetleri tarafından hazırlanan, daha sonra Dz.K.K. tarafından Türkçeye çevirisi yaptırılan eserdir.
Kitaptaki fotoğraflar, yazarın bizzat katıldığı gemi dizel motoru arızalarını göstermekte olup, kitabın renkli basılmasını zorunluluk haline getirmiştir. Kitapta ele alınarak işlenen konular dizel motor arızalarının sınıflandırılması, arızaların olası nedenlerinin özet başlıklarda maddeler halinde irdelenmesi, ilk hareket sistemi arızaları, hava emme sistemi arızaları, egzoz sistemi arızalarıdır. Kitabın hazırlanması sırasında yabancı dildeki sözcüklerin Türkçe okunuşu ile dilimize giren kelimeler yerine Türkçe karşılıkları kullanılmaya çalışılmıştır. Ayrıca kitabın sonunda terimler sözlüğüne yer verilmiştir.
Mevcut haliyle bu eser, gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendislerine, gemi makineleri işletme mühendislerine, makine mühendislerine, gemilerde makine personeli olarak çalışan sivil ve askeri tüm personele yararlı olacak niteliktedir.