Kamu Harcamalarında Yetki, Sorumluluk ve Denetim Zeynep Müftüoğlu  - Kitap

Kamu Harcamalarında Yetki, Sorumluluk ve Denetim

1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
333
Barkod:
9786257088268
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
351,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada, ülkemizin kamu harcamaları hukuki rejimi, bu harcamaların tabi olduğu yetki, sorumluluk, denetim ilişkisi açısından ele alınmakta; söz konusu ilişki, bütçe hakkı bakımından incelenmektedir. Çalışma konusu, maliye, muhasebe, iktisat gibi alanlarla yakın ilişki içinde olup, anayasa hukuku, idare hukuku gibi hukuk dalları ile bağlantılı bulunmakla birlikte, söz konusu unsuların hepsinin tek bir çalışmada incelenmesi mümkün olamayacağından, konu, mali hukuk perspektifinde kalarak yürütülmeye çalışılmaktadır.
Kamu harcamaları, gerek mali sistemdeki payı gerekse ekonomik, siyasi, sosyal hayattaki fonksiyonları nedeni ile oldukça geniş kapsamlı bir alana hitap etmekte; bu harcamaların yetki, sorumluluk, denetim unsurlarının düzenlenmesi çok geniş bir mevzuat yelpazesinden oluşmaktadır. Bu nedenle çalışmada ilgili Anayasal hükümler başta olmak üzere birçok kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, yönetmelik ve ilgili düzenleme taranmış; fakat konuyu mevzuat aktarımına boğmamak adına sadece temel düzenlemelere ve yeri geldikçe de önemli mevzuat değişikliklerine yer verilmeye çalışılmış. Çalışma kapsamı, yine kamu harcamalarının geniş kapsamı ve çok yönlü işlevleri göz önünde tutularak, hukuki rejimle sınırlı tutulmuş; hukuki rejim yetki, sorumluluk ve denetim unsurları bakımından ele alınmış; bu ilişki ise sadece bütçe hakkı ve yeri geldikçe bu hakkın bağlı olduğu ilkeler bakımından incelenmiş.
Çalışma sırasında mümkün olduğunca geniş bir doktrin, mahkeme kararları ve mevzuat taraması yapılmış, bunlara karşılaştırmalı şekilde yer verilmeye çalışılmış.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bütçe ve Kamu Harcamaları
.
Kamu Harcamaları Yetkisi ve Kamu Harcamalarında Sorumluluk
.
Kamu Harcamalarının Denetimi