Endüstriyel Kontrol ve Arıza Analizi Metin Bereket, Engin Tekin  - Kitap

Endüstriyel Kontrol ve Arıza Analizi

1. Baskı, 
Temmuz 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
183
Barkod:
9789944538794
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Endüstriyel Kontrol ve Arıza Analizi Uygulama Kitabı modüler sisteme göre Elektrik – Elektronik Teknolojileri Alanı müfredatına uygun olarak hazırlanmış.
Modüller hazırlanırken öğrenci merkezli olmasına son derece dikkat edilmiş, teorik ve uygulamalı kısımların tamamında öğrencinin aktif olarak yer almasına özen gösterilmiştir. Buna göre; kitap İŞLEM ve UYGULAMA yapraklarından oluşturulmuştur. Sadece kâğıt üzerinde yapılması gereken konulara İŞLEM, el becerisine dayalı olarak elektrik ve elektronik malzemelerin kullanılmasıyla yapılması gereken konulara da UYGULAMA başlığı verilmiştir.
Her konunun GİRİŞ kısmında gerekli ve detaylı açıklamalar yapılmış. Ayrıca örnek, şekil ve tablolarla zenginleştirilmiş. İŞLEM başlığı altında konuyla ilgili örnekleri ve çözümlerini verdikten sonra İŞLEM BASAMAKLARI kısmında, çözülen örneklere benzer işlemler yapılması için sorular hazırlayıp, cevapları için boş alanlar bırakılmıştır.
Her UYGULAMA konusunun GİRİŞ kısmında uygulama devresine ait detaylı açıklamalar yapılıp, devrenin çalışması anlatılmıştır. UYGULAMA BASAMAKLARI kısmında, yapılması gereken işlem basamaklar halinde basitçe açıklanmıştır. Ayrıca; kolaylık olması bakımından uygulamaların büyük çoğunluğunda ölçülen değerlerin doldurulması için gerekli boşluklar ve tablolar hazırlanmıştır. Uygulama devrelerinde kullanılan entegre ve malzemeler piyasadan araştırılıp rahatlıkla bulunabilenlerden ve en çok kullanılanlardan seçilmiştir. Aynı işi yapacak malzemelerden en ucuz olanı tercih edilmiştir.
Daha fazla uygulama yapılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen devrelerin birbirini desteklemesine, yapılan uygulamanın verimli ve kalıcı olmasını sağlamak amacıyla da İŞLEM kısmında işlenen bilgilerin UYGULAMA kısmında doğrulanmasına özen gösterilmiştir.
Ayrıca sayfa dizaynına ve görselliğe önem verilmiş. Konuların anlatımında, bütünlüğü bozmamak için açıklamanın ve devrenin aynı sayfada olmasına özen gösterilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Analiz Yöntemleri
.
Anahtarlama Elemanları
.
Sensörler ve Transduserler
.
İşlemsel Yükselteçler