Mühendislik Ekonomisi Yrd. Doç. Dr. Esra Baş  - Kitap

Mühendislik Ekonomisi

1. Baskı, 
Kasım 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
391
Barkod:
9786053777922
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
189,50
İndirimli (%10):
170,55
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mühendislik Ekonomisi mühendislik yatırım kararları ile ilgili olarak sayısal ve sayısal olmayan teknikleri içeren bir alandır. Endüstri mühendisliği lisans eğitiminin zorunlu derslerinden biri olmakla birlikte, tüm mühendislik bölümlerinde eğitim alan öğrenciler, kariyerleri süresince kendi mühendislik alanlarında yatırım kararları vermek durumunda kalabilirler. Bu açıdan Mühendislik Ekonomisi disiplinler arası bir çalışma alanı olarak dikkat çekmektedir.
“Mühendislik Ekonomisi Temel Kavramlar ve Örnek Sorular” kitabında hem temel kavramlar hem de örnek sorular yer almaktadır. Temel kavramlar bölümünde kavramların açıklanması için sadece tanımla yetinilmemiş, kavramla ilgili varsa diğer temel bilgiler ve formüller de verilerek kavramın bütünsel olarak anlaşılması için çalışılmıştır. Önce Bkz. ve Ayrıca Bkz. bölümleri ile her kavramdan o kavramın bağlantılı olduğu konulara geçiş yapılması imkanı sağlanmıştır. Ayrıca kavramların İngilizce karşılıkları ile birlikte kavrama ait bilgilerin kaynakları da verilerek okuyucunun yabancı kaynaklardaki daha ayrıntılı bilgiye kolayca ulaşması hedeflenmiştir.
Formüllerde Türkçe diline çeviri tercih edilmemiş, İngilizce kaynaklardaki ifadelerin aynı şekilde kullanılmasına özellikle özen gösterilmiştir. Ayrıca Türkçe İçindekiler bölümüne ek olarak kitabın sonunda yer alan İngilizce dizin ile okuyucunun İngilizce ifadelerini bildiği kavramların yer aldığı sayfalara kolayca yönlendirilmesi amaçlanmıştır.
Örnek sorular bölümünde ana konular problemler ve alt problemlerle ele alınmış, okuyucunun problemleri çözerken temel kavramlar bölümündeki kavramlarla bağlantı kurması hedeflenmiştir. Örnek soruların çözümü sırasında belirli bir sistematik oluşturulup tüm çözümler bu sistematik çerçevesinde yapılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Mühendislik Ekonomisi Temel Kavramı
.
Amortisman ve Tükenme ile İlgili Temel Kavramlar
.
Enflasyon ile İlgili Temel Kavramlar
.
Eşdeğer Değerlendirme Yöntemleri ile İlgili Temel Kavramlar
.
Finansal Analiz ile İlgili Temel Kavramlar
.
Maliyet Yönetimi ile İlgili Temel Kavramlar
.
Opsiyonlar ile İlgili Temel Kavramlar
.
Paranın Zaman Değeri ve Nakit Akımı ile İlgili Temel Kavramlar
.
Risk Yönetimi ile İlgili Temel Kavramlar
.
Sermaye Paylaştırımı ve Sermaye Bütçelemesi ile İlgili Temel Kavramlar
.
Tahvil ile İlgili Temel Kavramlar
.
Yenileme Analizi ile İlgili Temel Kavramlar
.
Diğer Temel Kavramlar