T.C. Danıştay Başkanlığı Kamulaştırmasız El Atma ve İlgili Danıştay Altıncı Daire Kararları (Hukuki El Atma) Danıştay Yayın İşleri  - Kitap
T.C. Danıştay Başkanlığı

Kamulaştırmasız El Atma ve İlgili Danıştay Altıncı Daire Kararları

(Hukuki El Atma)

1. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
332
Barkod:
9781111168940
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İdare Mahkemesi kararlarının Danıştay'da temyiz edilmesi üzerine, halihazırda Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesinde görev yapmakta olan Danıştay Tetkik Hakimi Sn. Sedef TÜRKDOĞAN POLAT, halen Danıştay Altıncı Dairesinde görev yapmakta olan Tetkik Hakimi Sn. Nuran DOĞAN ÇAKMAK, Tetkik Hakimi Sn. Dilara SALT ve Dairemiz diğer tetkik hakimleri tarafından daha önce adli yargıda açılan davalar da araştırılmak suretiyle detaylı bir şekilde çalışma yapılmış ve ilke kararları alınmak üzere Danıştay Altıncı Dairesi heyetine sunulmuş.
Danıştay Altıncı Dairesinin değerli üyelerinin katılımıyla, taşınmazın uygulama imar planında hangi kullanım kararına ayrıldığı, taşınmazın uygulama imar planından kaynaklı bir kısıtlılığının bulunup bulunmadığı, böyle bir kısıtlılık var ise, taşınmazın ne kadar süredir kısıtlı bulunduğu, taşınmaz malikinin taşınmaza ne kadar süredir malik olduğu, taşınmazın değerinin nasıl belirlenmesi gerektiği vb. hususlar da değerlendirilmek suretiyle kararlar alınmış. Anılan kararlar, Tetkik Hakimi Sn. Nuran DOĞAN ÇAKMAK ve Tetkik Hakimi Sn. Dilara SALT tarafından derlenmiş.
Kitabın, Danıştay'ın hukuki el atmadan kaynaklanan kamulaştırmasız el atma davalarında aldığı ilke kararları ve bu davalardaki yaklaşımını ortaya koyması sebebiyle faydalı olmasını dilerim.
Habibe Ünal
Danıştay Altıncı Daire başkanı
Kitabın Konu Başlıkları
.
İlgili Mevzuat
.
İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı
.
Anayasa Mahkemesinde Derdest Olan Dava
.
İlgili Uyuşmazlık Mahkemesi Kararı
.
Usul ve Esasa İlişkin İncelemeler
.
Usule İlişkin Kararların Özetleri
.
Esasa İlişkin Kararların Özetleri
.
Usule İlişkin Kararlar
.
Esasa İlişkin Kararlar